◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Autoritățile din Mineeapolis plătesc și acum daune jurnaliștilor atacați după uciderea lui George Floyd

Consiliul orășenesc din orașul american Minneapolis este așteptat să voteze termenii unei înțelegeri care decurge dintr-un proces intentat în numele jurnaliștilor care susțin că ofițerii legii i-au vizat în 2020.

Reclamantul principal, Jared Goyette, și alți jurnaliști susțin că poliția din Minneapolis a aruncat intenționat gaze lacrimogene și a tras gloanțe de cauciuc în ei în timp ce încercau să acopere protestele care au urmat uciderii lui George Floyd de către poliție.

Fotografa independentă Linda Tirado a fost parțial orbită după ce a fost lovită în față cu un proiectil despre care se presupune că a fost tras de oamenii legii. Minneapolis i-a plătit 600.000 de dolari lui Tirado.
În urmă cu doi ani, s-a ajuns la un acord de 825.000 de dolari cu Patrula de Stat, în numele lui Goyette și al altor jurnaliști, care Acordul include mai multe restricții în viitor, dar acel acord nu a rezolvat pretențiile jurnaliştilor care implică ofiţeri de poliţie din Minneapolis.

Potrivit documentelor judecătorești citate de mprnews.org, părțile au ajuns la o înțelegere, iar Consiliul orașului se va întruni în ședință închisă, pentru a examina soluționarea și va vota public.

Orașul Minneapolis a plătit cel puțin 9 milioane de dolari în procese care implică comportamentul ofițerilor de poliție în timpul tulburărilor care au urmat uciderii lui Floyd de către Derek Chauvin. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *