◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Simulare CNN pentru studenții la Jurnalism din Abu Dhabi

CNN a inclus pentru prima dată o simulare programului său de formare. Desfășurată pe parcursul a cinci zile, acțiunea a reunit 88 de studenți din diferite programe academice ale rețelei, cu scopul ca aceștia să-și perfecționeze abilitățile la twofour54 Yas Creative Hub, din Abu Dhabi.

Directorul Academiei CNN, Alireza Hajihosseini, a declarat că „la CNN Academy, ne gândim mereu la noi modalități de a le permite studenților noștri să aplice abilitățile de jurnalism într-un cadru din viața reală. Anul acesta, am vrut să profităm de moștenirea inovației CNN pentru a crea o oportunitate primară în industrie, care să permită fiecărui participant la program să-și perfecționeze și să-și testeze abilitățile de jurnalist și povestitor”.

Potrivit arabnews.com, pe parcursul celor cinci zile, participanții au lucrat în echipe pentru a explora un scenariu fictiv care le-a permis să acționeze ca reporteri, scriitori de știri și producători de conținut. Li s-a cerut să verifice sursele, să participe la conferințe de presă simulate, să efectueze interviuri simulate, să răspundă la actualizări prin e-mail și să descifreze documente. De asemenea, a fost esențial ca simulatele conferințe de presă, interviuri etc. să fie interconectate pentru a completa povestea pe măsură ce se dezvolta. „Mai presus de toate, a trebuit să recreăm presiunile unui mediu de știri de ultimă oră din viața reală, în timp ce construim provocări etice și de povestire cu narațiunea pentru a ne atinge obiectivele pedagogice”, a detaliat Hajihosseini.

Înainte de simulare, CNN a creat personaje fictive pe platforma sa de socializare, cu povești de fundal și o serie prestabilită de postări. Platforma a prezentat, de asemenea, conturi pentru jucătorii de rol pe care participanții i-au întâlnit în viața reală, precum și conturi de troll care au fost concepute pentru a inunda spațiul cu zgomot, într-un cadru de știri de ultimă oră. Includerea platformei personalizate de social media este esențială într-un moment în care social media este sursa principală de știri pentru mulți oameni. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *