◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

UZPR Radio, punctul central al parteneriatului Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România cu Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO)

Unul dintre ultimele și cele mai prestigioase parteneriate pe care le-a avizat și supervizat regretatul președinte al UZPR Doru Dinu Glăvan este cel cu CNR UNESCO. Documentul prevede, printre altele, promovarea reciprocă a imaginii cu ocazia realizării unor serii de emisuni radio produse de UZPR Radio.
Pus în practică până la ultimul detaliu de jurnalista Mădălina Corina Diaconu, secretar general al UZPR, care a avut inițiativa acestui demers și care difuzează materiale în regim de exclusivitate, de tip podcast, proiectul include, totodată, preluarea comunicatelor de presă şi publicarea acestora pe fluxul de comunicate, reflectarea evenimentelor de interes redacţional pe site-urile proprii, prin realizarea de materiale jurnalistice, includerea siglelor pe materialele promoţionale, pe site, pe Facebook, pe blog etc., citarea părților ca parteneri media în cadrul comunicatelor de presă, organizarea de evenimente de interes reciproc.
Încă de la înființare, în 1946, UNESCO a mobilizat filosofi, artiști, cele mai strălucite minți din fiecare națiune, pentru a dezvolta proiecte inovatoare care au schimbat modul în care vedem lumea: Convenția Universală a Drepturilor de Autor… Rezervațiile Biosferei… Patrimoniul mondial… Patrimoniul imaterial… UNESCO a stabilit principii universale pentru etica științifică și genomul uman și a protejat tot ce are mai bun umanitatea.
La 75 de ani de la înființare, UNESCO continuă să inoveze, coagulând reflecții globale asupra viitorului educației într-o lume post-COVID, stabilește standarde comune privind știința deschisă și etica inteligenței artificiale, dezvoltă instrumente pentru a lupta împotriva noilor forme de rasism și discurs instigator la ură și pentru a construi o relație mai durabilă între oameni și mediu.
În anul 1956, România adera la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură – UNESCO. Mai târziu, a fost înființată Comisia Națională a României pentru UNESCO. Cei 65 de ani de diplomație culturală și cooperare intelectuală au adus beneficii reciproce atât României, cât și UNESCO. Educația, cultura, științele naturii, științele umaniste, precum și informarea și comunicarea sunt domeniile în care CNR UNESCO își organizează activitatea, domenii prioritare și pentru politicile naționale din România.
Ceremonia care marchează cei 75 de ani de la înființarea UNESCO – și care include parteneriatul cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – va fi transmisă în direct de la sediul UNESCO din Paris, pe 12 noiembrie, de la ora 16:30, cu participarea a numeroși șefi de stat și de guvern și a mai multor artiști de renume internațional.
UZPR Radio găzduiește deja, de câteva săptămâni, o serie de interviuri cu personalităţi marcante din domeniile educație, știință și cultură, pe subiecte de actualitate de pe agenda post-pandemică a UNESCO, materiale realizate de Mădălina Corina Diaconu, reporter la Radio România Cultural.

„Cred că suntem condamnaţi să lucrăm împreună, pentru că pe lângă educaţie, ştiinţă şi cultură, mai avem un domeniu major în UNESCO – este vorba despre comunicare şi informare. A ne pregăti pentru a comunica, a avea acea gândire critică în stare să facă o selecţie în favoarea adevărului este esenţial. Din această cauză, orice ar face CNR UNESCO fără UZPR ar face doar între patru pereţi şi, în egală măsură, UZPR şi libertatea de exprimare a jurnaliştilor sunt importante pentru a duce teme de interes spre public. Pentru CNR UNESCO, UZPR este acasă; ne simţim acasă cu un partener căruia îi mulţumim că a avut încredere în noi să ne ducă mesajul mai departe”.

Madlen Şerban – secretar general
al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO

                  Click pentru a asculta mesajul aniversar

Departamentul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *