◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

NASA primește răspunsul de la nava spațială Voyager 1 aflată la 13 miliarde de kilometri depărtare

Lucrurile au devenit foarte interesante, după ce NASA a primit un răspuns de la nava spațiale Voyager 1 care și-a declanșat propulsoarele după ce a fost inactivă timp de 37 de ani.

Triumful neașteptat înseamnă că Voyager 1 este din nou capabila să comunice cu Pământul de la mai mult de 13 miliarde de mile distanță.

Voyager 1 este cea mai rapidă și mai îndepărtată navă spațială și a fost singurul obiect făcut de oameni ce a pătruns în spațiul interstelar.

Voyager este capabila să călătorească la peste 35.000 de mile pe oră, ceea ce înseamnă că se deplasează în jur de 900.000 de mile mai departe de Pământ în fiecare zi. Este cam la fel ca 36 de circumferințe ale Pământului.

Voyager 1 a trecut peste marginea heliosferei, care se numește heliopause și este în acțiune, așa că a intrat în spațiul dintre stele, o regiune în care nici o altă navă spațială nu a călătorit înainte.

Echipa din spatele Voyager a venit cu o soluție care era oarecum neobișnuită, și anume de a încerca și de a da o orientare propulsoarelor care au rămas neutilizate timp de 37 de ani. Inginerul șef a spus că echipa a analizat datele vechi de zeci de ani și a aruncat o privire la software-ul care a fost codificat într-un limbaj ce a fost depășit, pentru a putea testa în siguranță motoarele.

Dupa modificările făcute de inginerii NASA, a durat 19 ore si 35 de minute ca rezultatele testelor sa ajungă in spatiu la antena rețelei Deep Space din NASA din California.

Spre uimirea inginerilor testul a fost un succes. Echipa din Pasadena din California poate folosi acum patru propulsoare de rezervă care au “dormit “ din anul 1980.
Echipa a fost foarte incantata la fiecare test făcut ca propulsoarele sa pornească. Ea a spus ca in aceasta situație spera să prelungească viața lui Voyager 1 pentru încă doi sau poate trei ani.

Se crede că testul de propulsie a mers atât de bine încât un alt test similar va fi efectuat pe propulsoarele TCM ale lui Voyager 2. Voyager 2 se presupune că intră în spațiu interstelar în următorii câțiva ani.

 

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *