◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Atelierele Brâncuși

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează „Atelierele Brâncuși – Simpozionul Internațional de Sculptură, Pictură și Grafică” în perioada 12 august – 3 septembrie 2021. Lucrările atelierelor se vor desfășura în localitatea Rânca. Parteneri sunt Institutul Cultural Român și Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Târgu Jiu. Institutul Cultural Român este partener principal al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” încă din anul 2015, perioadă în care au organizat în colaborare ateliere, simpozioane științifice și de creație, congrese, acordarea de premii etc.

Evenimentul este, în fapt, o tabără de creație care se adresează artiștilor profesioniști. Cu toate restricțiile legate de starea de pandemie, la simpozionul din acest an și-au anunțat participarea și artiști plastici străini. 

Prin conținutul evenimentului, organizatorii se adresează unui public-țintă alcătuit din artiști, critici de artă plastică, public specializat, iubitori de artă.

La atelierul de sculptură, care se va deschide în data de 12 august, vor participa cinci sculptori: Titi Ceară, Dumitru Cozma, Dan Istrate, Ioan Medruț și Laurențiu Mogoșanu, toți din România. Materialul folosit la această ediție va fi piatra de Bașchioi.

Artistul Titi Ceară este originar din Techirghiol și a absolvit Academia de Artă din Iași în anul 1983. În 1990 a beneficiat de o bursă de studii a Ministerului de Externe italian, pentru ca, un an mai târziu, să primească Premiul pentru Sculptură al Academiei de Arte „Pietro Vannucci”, Perugia, Italia. 

Dumitru Cozma este absolvent al Academiei de Arte Frumoase din București, secția ceramică, sticlă, metal. Este laureat al Târgului internațional de artă București (premiul I, 2002) și al Bienalei Artele focului, București (2004).

Dan Istrate s-a născut în Cluj-Napoca și a absolvit academia de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” din Cluj în anul 1998. Ulterior obținerii unei Burse „Vasile Pârvan”, oferită de Academia Română la Roma, Dan Istrate s-a stabilit în Carrare, Italia.

Sculptorul Ioan Medruț este originar din Deva, dar a urmat cursurile Liceului de artă  „Nicolae Tonitza” din Capitală, iar ulterior a absolvit Academia de Artă București, secția sculptură, promoția 1996. 

Laurențiu Mogoșanu este un nume consacrat în mediul artistic din România și din străinătate. S-a născut în județul Constanța și a absolvit Academia de Artă din București, secția sculptură, clasa profesorilor Napoleon Tiron și Marin Iliescu în anul 1992. În anul 2018 a fost desemnat câștigător al Premiului Național „Constantin Brâncuși”, oferit de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”.

Vlad Ciobanu, curatorul atelierului de sculptură, este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. 

Atelierul de pictură și grafică se va deschide în data de 23 august, cu următorii participanți: Bogdan Aleksandrov (Bulgaria), Irma Balakauskaite (Lituania), Dorothea Fleiss (Germania), Christian Paraschiv (Franța), Adriana Lucaciu, Carmen Olteanu și Cosmin Paulescu (România). 

Vasile Fuiorea este curatorul atelierului de pictură și grafică. Este originar din Târgu Jiu, absolvent al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității de Vest Timișoara, membru al UAP din România din 2007, doctor în Arte vizuale și conf. univ. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Craiova. 

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc în data de 12 august, ora 13:00, la Complexul Panoramic din Rânca. Pentru buna desfășurare a manifestării, vor fi luate toate măsurile de siguranță sanitară.





 

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *