◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

COMUNICAT UZPR, 11.08.2018, ora 1.00

În completarea comunicatului publicat în urmă cu câteva ore, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România condamnă cu fermitate modul provocator și manipulatoriu în care trupele de jandarmi au gestionat situația din Piața Victoriei, ceea ce a dus la escaladarea, fără precedent în ultimii ani, a unei violențe absolut inutile. Considerăm că Guvernul României a dat cea mai concludentă probă a incompetenței și urii nejustificate,  împotriva unor oameni veniți de la mii de kilometri să protesteze pașnic în țara lor, pentru poporul lor. O asemenea rușine națională, transmisă în direct de toate televiziunile lumii, nu a mai existat în România, din iunie 1990. Pentru cei care-și mai amintesc, modul în care au acționat minerii la momentul acela seamănă izbitor cu acțiunile jandarmilor din această seară, cu precizarea că instrumentele de represiune s-au perfecționat între timp.
Este uimitoare orbirea sau refuzul de a vedea, al Ministerului de Interne, al Jandarmeriei și al întregului Guvern, cât de evidentă este, pentru orice om care gândește logic, scenariul grosolan al întregii manipulări. Este descalificant chiar și faptul de a crede că cineva poate accepta, ca reală variantă oficială a acestui scenariu.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști salută promptitudinea Președintelui României și mesajul său oficial, și așteptă convocarea urgentă, de către acesta, a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
Atragem prietenește atenția colegilor din presă, membri sau nemembri ai UZPR, că situația este de o gravitate maximă și se impune o abordare lucidă și responsabilă a faptelor și evenimentelor, orice exces și orice eludare a adevărului fiind nocivă și perturbatoare. Recomandăm luciditate, corectitudine, prudență și onestitate profesională.

UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *