◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Investigație oficială în legătură cu multitudinea de contracte de consultanță din administrația franceză

O investigație cu privire la supra-contractarea de către administrația franceză a firmelor de consultanță – precum McKinsey și Capgemini – pentru contribuții la politici, în special în strategia de lansare a vaccinului COVID-19, a fost anunțată de Eric Coquerel, deputat și președinte al Comitetului de finanțe, relatează EURACTIV.
Coquerel intenționează să aprofundeze „raportul calitate/preț al acestor firme de consultanță, necesitatea lor, rolul lor în elaborarea politicilor franceze și de ce administrația se bazează pe ele așa cum o face”. Președintele comisiei poate institui o „misiune de informare” menită să colecteze informații despre o anumită problem, dar niciunul dintre cei chemați să răspundă la întrebări nu este obligat legal să participe.
Criticii s-au grăbit să sublinieze că Senatul francez a efectuat o activitate identică în urma dezvăluirilor din ianuarie, iar ancheta Senatului a constatat că administrația franceză a cheltuit peste 1 miliard de euro în 2021 pentru consultanță. „Aș dori să reamintesc tuturor că o muncă serioasă și riguroasă a fost deja făcută în Senat de către o comisie de anchetă interpartidă, care a depus apoi un proiect de lege pentru încetarea acestor practice”, a scris senatorul Eliane Assassi pe Twitter.
De-a lungul campaniei prezidențiale, președintele Emmanuel Macron a fost acuzat că are legături prea strânse cu industria. Paul Midy, fost partener McKinsey, a fost directorul general al partidului lui Macron La République en Marche (acum Renaissance). Același lucru este valabil și pentru Mathieu Maucourt, acum șef de cabinet la Trezoreria Franței. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *