◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro12.06.2024

Supraaglomerarea închisorilor din statele balcanice, fenomen
care se agravează

Supraaglomerarea închisorilor din Balcani a crescut semnificativ între ianuarie 2022 și ianuarie 2023, a anunțat Consiliul Europei, printyr-un raport citat de BalkanInsight.

În Macedonia de Nord, populația închisorilor a crescut cu 26%, în Turcia cu 15%, în Muntenegru cu 11% și în Croația cu 10%, a declarat organismul pentru drepturile omului într-un raport.

Slovenia [107], România [120] și Ungaria [112] au fost printre șapte care au raportat o supraaglomerare „severă”, de peste 105 deținuți la 100 de locuri disponibile. „Pentru al doilea an consecutiv, rata generală a populației din penitenciarele din Europa a crescut”, a declarat profesorul Marcelo Aebi, șeful echipei de cercetare SPACE, de la Universitatea din Lausanne, care a condus cercetarea.

În general, în Europa, numărul deținuților la 100 de locuri disponibile a crescut cu două procente, de la 31 ianuarie 2022 până la 31 ianuarie 2023, de la 91,7 la 93,5 deținuți.

În ceea ce privește ratele de încarcerare – numărul de deținuți la 100.000 de locuitori – statele balcanice rămân printre cele mai ridicate. Muntenegru are o rată „înaltă” de încarcerare, de 168, Serbia de 162 și Macedonia de Nord de 142, arată raportul. Rata Albaniei este de 179, în timp ce cea a Ungariei este de 211.

Perioadele lungi de detenție preventivă sunt frecvente în unele țări din Balcani, Albania fiind în frunte, cu 55% din numărul total de deținuți. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *