◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.02.2024

Președintele peruan Pedro Castillo, investigat pentru plagiat

Procurorii din Peru îi investighează pe președintele Pedro Castillo și pe soția sa pentru presupus plagiat, după ce un post de televiziune local a declarat că o investigație a arătat că cei doi ar fi copiat mai mult de jumătate din teza de master la care au fost co-autori, relatează The Guardian.
Programul Panorama al televiziunii Panamericana a folosit o cerere de transparență pentru a obține textul tezei de 121 de pagini și l-a transmis serviciului de detectare a plagiatului Turnitin. Panorama a spus că cuplul părea să fi plagiat 54% din lucrare de la alți autori. De asemenea, doi dintre cei trei profesioniști care au validat teza nu existau în registrul național de identitate. Castillo și soția sa, Lilia Paredes, ambii profesori de școală primară, au folosit teza pentru o diplomă de master în psihologie educațională de la Universitatea César Vallejo, în urmă cu mai bine de un deceniu.
Ancheta este efectuată de un procuror din Tacabamba. Universitatea César Vallejo a numit, de asemenea, o comisie care să investigheze.
Castillo a negat că și-a plagiat teza și a numit acuzațiile „răutăcioase” și că fac parte dintr-un „plan destabilizator” împotriva guvernului său.
Acuzațiile de plagiat în Peru nu sunt noi. Doi dintre miniștrii lui Castillo s-au confruntat deja cu acuzații similare.
Plagiatul agravat se pedepsește cu până la opt ani de închisoare și falsul generic cu până la patru ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *