◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Oficialii de la Bruxelles meditează pentru a se „armoniza” cu provocările crizei climatice

Birocrații UE care lucrează la politica climatică a pactului verde a blocului celor 27 de țări membre ale UE urmează cursuri de „acord ecologic interior”, pe scurt meditație, menită să stimuleze o conexiune mai profundă între factorii de decizie și negociatorii însărcinați cu abordarea crizei, relatează EURACTIV. Cursurile includ plimbări în pădure lângă Bruxelles și sesiuni de meditație, inclusiv una care invită participanții să simtă empatie pentru copaci și animale pentru a stimula „compasiunea pentru mediu”.
Primele rezultate ale practicii la 80 de participanți sugerează că acest curs a întărit motivația oficialilor de a aborda problemele climatice și de a depăși sentimental de frustrare personală pentru cât de puțin se poate face în realitate.
Mindfulness a crescut ca popularitate în vest în ultimii ani, prin cursuri, aplicații de meditație și cărți și este recunoscut de sistemul național de sănătate din Marea Britanie ca un tratament eficient pentru depresia recurentă, atunci când este oferit ca terapie cognitivă. Susținătorii acestui tip de „mindfulness aplicat” cred că aceasta ar putea accelera construirea consensului între factorii de decizie privind clima. Un raport recent al Panelului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) a evidențiat necesitatea „tranzițiilor interioare” și potențialul meditației de a încuraja stilul de viață cu emisii reduse de carbon.
Printre susținători se numără fosta negociatoare a ONU pentru climă, Christiana Figueres, și singura parlamentară a Partidului Verzilor din Marea Britanie, Caroline Lucas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *