◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.05.2024

Grecia anunță un plan național de combatere a violenței în școli

Guvernul elen a anunțat că va înăspri pedepsele, ca parte a planului său de a combate violența tot mai mare în instituțiile de învățământ și agresiunea în rândul elevilor, precum și interzicerea telefoanelor mobile în școli. Premierul Kyriakos Mitsotakis consider că fenomenul este „în creștere”.

Potrivit BalkanInsight, pedepsele vor fi înăsprite și va fi instituită o platformă digitală de reclamații pentru incidentele de bullying în școli. Elevii și părinții vor putea trimite rapoarte despre incidentele de bullying pe noua platformă de reclamații. Școala va evalua mai întâi incidentul și, dacă acesta este identificat ca fiind foarte grav, se va ocupa de el o comisie de patru membri, formată dintr-un psiholog, un asistent social și doi profesori. Mitsotakis a spus că noua platformă va permite autorităților „să afle despre un incident și să intervină”: „Vreau să le cer tuturor să rupă tăcerea; nu este vorba doar de victime, ci și de martori”.

Conform planului, autoritățile școlare vor putea suspenda elevii pentru o perioadă de cinci zile. Anterior, cea mai severă pedeapsă era suspendarea de două zile.

Părinții elevilor care au cauzat daune proprietății școlii vor trebui să acopere costul reparațiilor. „Fenomenul violenței a existat și pe vremea mea, atunci a fost mai mult sau mai puțin acceptabil și nu ne-a deranjat trauma pe care le-ar lăsa-o copiilor. Fenomenul de astăzi este în creștere și intens… violența se referă la o neacceptare a diversității, este o intoleranță la diferență”, a spus Mitsotakis, în timp ce a anunțat planul, alături de oficiali din Ministerul Educației.

Elevilor li se vor acorda 75 de zile de absențe justificate și 40 de zile de absențe nejustificate înainte de a fi obligați să repete tot anul. Caietul de prezență la școală, manualele și notele elevilor vor fi digitalizate, astfel încât părinții să poată primi mai multe informații despre frecvența și educația copiilor lor.

O altă măsură prevăzută de plan este interzicerea utilizării telefoanelor mobile în școli. Elevii care își folosesc telefoanele pentru a filma colegii de clasă și a posta imagini pe rețelele de socializare vor fi forțați să schimbe școala. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *