◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Canada. Triste realități

Compensarea familiilor de indigeni

Canada a aprobat pe 25 octombrie 2023 cel mai mare acord încheiat vreodată în ţară privind compensarea familiilor de indigeni care au suferit discriminări rasiale din cauza sistemului de protecţie a copilului (https://www.stiripesurse.ro/compensare-istorica-canada-aproba-cel-mai-mare-acord-pentru-populatia-indigena_3118635.html): peste 300.000 de copii şi familiile acestora vor primi compensaţii în valoare totală de peste 17 miliarde de dolari, iar sume suplimentare de 15 miliarde de dolari vor fi utilizate pentru reformarea sistemului în sine.

Decizia survine după ce Tribunalul pentru Drepturile Omului din Canada a decis încă din 2019 faptul că guvernul canadian a subfinanţat sistematic serviciile asigurate copiilor First Nations (denumire dată popoarelor indigene din Canada), în comparaţie cu serviciile asigurate copiilor non-indigeni.

 

Desecretizarea contractului pentru vaccinurile anti-Covid

Contractul pentru vaccinurile COVID-19, încheiat între guvernul federal canadian și firma Pfizer pentru milioane de doze de vaccinuri experimentale ARNm arată că guvernul a acceptat că pot exista efecte adverse ale vaccinurilor „care în prezent nu se cunosc” și totuși a acceptat contractul și a impus vaccinarea (https://www.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Pfizer-Gate-Guvernul-canadian-a-stiut-ca-existau-riscuri-legate-de-efecte-adverse-necunoscute-ale-vaccinurilor-Covid-cand-a-incheiat-contractul-si-a-impus-vaccinarea-185883, postat pe 24 noiembrie 2023): detaliile din contract au fost dezvăluite de cotidianul The Canadian Independent, după ce le-a obținut printr-o cerere de acces la informații. Conform acestui  contract, este clar că guvernul federal al prim-ministrului Justin Trudeau știa că nu exista nici o siguranță că vaccinurile vor funcționa și că sunt 100% „sigure și eficiente”: „Cumpărătorul recunoaște în continuare că efectele și eficacitatea pe termen lung ale vaccinului nu sunt cunoscute în prezent și că pot exista efecte adverse ale vaccinului, care nu sunt cunoscute în prezent”, se arată într-o copie a contractului încheiat de guvernul federal Canadian cu Pfizer, din 26 octombrie 2020.

De asemenea, guvernul Trudeau a trebuit să recunoască, prin semnarea contractului, că vaccinul COVID și materialele sale au fost „dezvoltate rapid din cauza circumstanțelor de urgență ale pandemiei de COVID-19” și vor fi studiate în continuare după lansarea lor. „Acordul de producție și aprovizionare dintre Pfizer și Ministrul Lucrărilor Publice și Serviciilor Guvernamentale din Canada” are 59 de pagini și include o secțiune care menționează că vaccinurile nu vor fi serializate. Când un vaccin este serializat, i se acordă un număr unic sau o altă identificare prin care se poate urmări călătoria acestuia completă în lanțul de aprovizionare. Secțiunile 8 și 9 din contract se referă la „despăgubiri” și „asigurări și răspundere”…

Health Canada a comandat 238 de milioane doze de „vaccinuri” anti-COVID de la Pfizer Canada, din care 30 de milioane de doze pentru 2023 și 2024. Detaliile din contractul cu Pfizer nu dezvăluie cât a cheltuit guvernul pentru vaccinuri.

Cu ajutorul Departamentului pentru Sănătate, Guvernul Trudeau a promovat frenetic vaccinurile COVID, care au fost introduse în grabă pe piață. În 2021, Justin Trudeau a spus despre canadienii care „se opun cu vehemență vaccinării”, că „nu cred în știință”, sunt „deseori misogini, adesea rasiști” și chiar s-a întrebat dacă țara sa ar trebui să continue să „tolereze acești oameni”.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Corelation Research in the Public Interest, din Canada, a descoperit ulterior că în 17 țări a fost stabilită o „legătură cauzală certă” între vârfurile mortalității din orice cauză și lansarea în viteză a vaccinurilor și boosterelor Covid.

 

Emilian M. Dobrescu, UZPR

Edith Mihaela Dobrescu, Institutul de Economie Mondială

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *