◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.05.2024

Acusticonul, de azi
în eterul celest

Ecourile Acusticonului răsună de astăzi la un nivel și mai înalt, în eterul celest. Îndrăgitul jurnalist, scriitor și umorist Cornel Udrea a plecat dintre noi în această dimineață, lăsând în urmă un dor imens și o moștenire extrem de valoroasă pentru ceea ce înseamnă cultura și informația de calitate.

Ambiția și creativitatea i-au fost camarazi în întreg parcursul profesional, totul dublat de o mare dragoste pentru oameni, pentru frumos și memorabil. De numele domniei sale își leagă istoricul instituții media din Cluj și din țară, iar Radio Cluj rămâne o bornă la temelia căreia maestrul Cornel Udrea a sădit, alături de colegii de generație, valori care rămân și astăzi la fel de autentice, o sursă de infinită inspirație pentru generațiile viitoare. S-a scurs puțin timp de la omagiul pe care domnia s-a adus radioului clujean cu ocazia aniversării celor 70 de ani de la înființarea postului teritorial, omagiu materializat într-un spectacol-maraton la Casa Radio și lansarea volumului colectiv Naraton.

Talentul ce i-a fost hărăzit ne face să-l iubim în egală măsură ca scriitor și dramaturg, amintindu-ne de titluri care au făcut istorie, ca Respirația ceasornicelor, Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi, Impozit pe sentimente, Raiul, prima pe dreapta, Capra cu trei nurori, De ce suflăm în păpădie și multe altele.

Amintirea maestrului Cornel Udrea va rămâne vie în sufletele celor care l-au cunoscut și iubit, a tuturor celor care au avut privilegiul și bucuria de a-i fi fost colaboratori sau ucenici, a noastră, a tuturor celor care l-am ascultat și admirat. (ziarulfaclia.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *