◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.04.2024

Inteligența artificială emoțională – invadarea intimității și intensificarea tensiunilor la locul
de muncă

Inteligența artificială (AI) emoțională folosește semnale biologice, cum ar fi tonul vocal, expresiile faciale și datele de pe dispozitivele portabile, precum și textul și modul în care oamenii își folosesc computerele, promițând să detecteze și să prezică cum se simte cineva. Este folosită atât în contexte banale, cum ar fi divertismentul, cât și pentru mize mari, cum ar fi locul de muncă, angajarea și îngrijirea sănătății.

O gamă largă de industrii utilizează deja AI emoțională, inclusiv centrele de apeluri, finanțele, serviciile bancare, îngrijirea. Peste 50% dintre marii angajatori din SUA folosesc această tehnologie pentru a deduce stările interne ale angajaților, o practică ce a crescut în timpul pandemiei de COVID-19. De exemplu, centrele de apeluri monitorizează ceea ce spun operatorii lor și tonul vocii acestora. „Oamenii de știință au exprimat îngrijorări cu privire la validitatea științifică a AI emoțională au evidențiat, de asemenea, potențialul tehnologiei de a invada intimitatea și de a prezenta părtiniri. Consider că este esențial să examinăm implicațiile emoțiilor AI pentru persoanele supuse acesteia. În timp ce unii lucrători au remarcat beneficiile potențiale ale utilizării emoțiilor AI la locul de muncă, cum ar fi sprijinul sporit pentru bunăstare și siguranța, oglindind beneficiile revendicate în cererile de brevet, toți și-au exprimat, de asemenea, și îngrijorări legate de vătămarea bunăstării și a intimității lor, de deteriorarea performanței în muncă și a statutului lor, precum și de prejudecățile și stigmatizarea sănătății mintale”, afirmă Nazanin Andalibi, profesor la Universitatea din Michigan.

Participanții la un studiu recent au menționat potențialul AI emoțională de exacerbare a dezechilibrelor de putere și au spus că le este frică de dinamica pe care ar avea-o cu angajatorii dacă tehnologia ar fi integrată la locul lor de muncă, subliniind modul în care utilizarea AI emoțională ar putea intensifica tensiunile deja existente.

Aceste descoperiri indică faptul că AI emoțională poate exacerba provocările existente cu care se confruntă lucrătorii la locul de muncă. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *