◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Atelier de elaborare a unui set universal de valori pentru știrile care se adresează tinerilor

Un atelier de lucru colaborativ, care reunește mai mult de 100 de tineri utilizatori și editori de știri din întreaga lume, își propune să identifice un nou set de linii directoare pentru instituțiile de știri astfel încât produsele lor să fie mai atractive pentru tineri.

Global Youth News Lab, care va avea loc în ajunul Congresului World News Media al WAN-IFRA, de la Copenhaga, în luna mai, va asocia 110 tineri utilizatori de media din întreaga lume cu editori vizitatori, pentru a defini criteriile pentru modul în care instituțiile de știri selectează, prezintă și distribuie știri pentru un public mai tânăr.

În cadrul atelierului, ei vor explora și defini valorile știrilor care contează cel mai mult pentru tineri, stabilind un nou standard și linii directoare pentru produsele de știri dedicate acestei generații.

Sprijinit de Danske Medier și WAN-IFRA, atelierul Youth Lab are loc la un liceu tradițional danez popular – International People’s College (IPC) din Elsinore, Danemarca. Fondat în 1921, IPC este un liceu popular tradițional danez, diferit prin faptul că se concentrează asupra lumii; studenții provin din aproximativ 30 de țări diferite, iar limba engleză este limba stabilită.

Potrivit wan-ifra.org , liceele populare sunt separate de sistemul formal de învățământ danez. Nu există examene, program fix și nici ore obligatorii și se acordă o diplomă la finalizarea programului. Mulți absolvenți sunt specializați în diferite domenii, de la artă până la jurnalism. „Cred că un set universal de valori pentru știrile care se adresează tinerilor este util ca bază jurnalistică atunci când se dezvoltă produse media pentru Generația Z”, pnctează Aslak Gottlieb, cercetător, educator și autor danez, care dezvoltă proiecte de tineret, jurnalism și educație. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *