◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.07.2024

LA TOT MAI MULȚI ANI!

Acum mai bine de un secol, în atmosfera entuziastă și încărcată de mari speranțe, datorată împlinirii Marii Uniri de la 1918, făuritorii de foi tipărite îndeplineau o altă speranță, cea a breslei – constituirea unei familii a scriitorilor gazetari. Astfel, la 11 ianuarie 1919, în București, nu departe de locul unde se află acum sediul central al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, undeva prin Sărindarul de atunci, mai mulți tineri intelectuali, în număr mare chiar, puneau bazele unei structuri oficiale a gazetarilor români – Uniunea Ziariștilor. Gândindu-mă acum la numele celor care au votat atunci, în unanimitate, actul de constituire, mă plec cu adâncă evlavie în fața memoriei acestora, a celor care, în ani, au devenit incontestabile repere ale gândirii culturale naționale. Cei de atunci și toți cei care le-au urmat, până la seniorii de astăzi ai presei românești!

Deși împlinește 105 ani de la constituirea sa oficială ca structură unitară reprezentativă a ziariștilor români, a celor pentru care limba română este propria patrie – cum spune poetul – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, care, în vreme, a trecut prin etape de felurite de schimbări și perfecționări, și-a păstrat, tot timpul, spiritul tânăr, inovator. Cursul dezvoltării sale a fost ascendent întotdeauna, îndeplinindu-și constant menirea de a fi o entitate de utilitate publică!

Este necesar să veghem cu toții la respectarea exemplară a normelor Codului deontologic al profesiei noastre, a cadrului democratic în care ne manifestăm – la toate nivelurile – a libertății de opinie! Este necesar să ne ascultăm unii pe alții, cu înțelegere și toleranță! Trebuie, azi, la mai mult de un centenar de viață a UZPR, să promovăm buna înțelegere între semeni, între noi toți!

       Să mergem mai departe cu încredere în noi înșine și în forța noastră!

       Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România suntem noi, toți!

       La mulți ani, dragi prieteni!

Sorin Stanciu

președinte al UZPR

Un comentariu pentru “LA TOT MAI MULȚI ANI!

  1. Ziariştii, pionierii de ieri şi continuatorii de azi, au fost şi sunt în slujba cetăţenilor care merită să fie informaţi corespunzator. Presa este şi trebuie să fie „câinele de pază al democraţiei”. Fără presă suntem mai vulnerabili în faţa politicului şi a tuturor situaţiilor antidemocratice.
    La mulţi ani, presei libere şi tuturor colegilor din presă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *