◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.02.2024

Actrița Claudia Motea, cu un pios omagiu eminescian, la Palatul Parlamentului

Pe data de 9 ianuarie, la Palatul Parlamentului a avut loc festivitatea de deschidere a primei expoziții din acest an, „Porni Luceafărul”, o expoziție dedicată Poetului Nostru Naţional Mihai Eminescu, cu ocazia aniversării a 174 de ani de la nașterea acestuia. În cadrul salonului din sala de expoziții „Constantin Brâncuşi”, în perioada 09-31 ianuarie, se va desfășura o expoziție de medalii, plachete, insigne, carte, pictură, grafică, cartofilie și alte materiale dedicate de-a lungul timpului, poetului nepereche Mihai Eminescu.

Iată ce ne mărturisește actrița Claudia Motea, unul dintre invitații de onoare: „Acest eveniment de aniversare eminesciană a devenit o tradiție pentru iubitorii de Eminescu. Este extraordinar ce se întâmplă aici unde oamenii își exprimă marea lor iubire și prețuire pentru marele nostru poet național. Un merit de seamă, în primul rând, îl are organizatorul Mihai Costin, Președintele Grupării Colecționarilor de Medalii și Insigne „Mihai Eminescu” din cadrul Societății Numismatice Române, pentru că el a reușit să obțină acest spațiu mirific de două ori pe ani, la aniversarea și la comemorarea poetului nostru. Anul acesta este cea de-a 45 -a ediție și abundă de personalități ale vieții culturale românești.  Ce frumos spunea Garabet Ibrăileanu: Eminescu este cel dintâi care a dat un stil sufletului românesc! Cât de sensibil l-a caracterizat Arghezi ca Sfântul prea curat al versului românesc! Mă bucur că m-am reîntâlnit cu oameni dragi sufletului meu și că am sărbătorit împreună această aniversare de 174 de ani a poetului și că au receptat cu multă căldură mesajul meu artistic pentru Eminescu. Sunt oameni care au venit din toată țara și din străinătate. De exemplu, Elena Drăghicescu, președinta Clubului Helveto- Român din Elveția a fost o prezență notabilă! Claudiu Dumitrache a dăruit fiecărui participant o broșură cu lucrarea sa de suflet:” Înfrățirea cu Eminescu și serbarea Zilei Culturii Naționale”. Eminescu este infinit și așa cum s-a spus, sufletul frumos al neamului nostru se oglindește în genialitatea acestuia! Acum, pentru că voi mai avea încă două manifestări eminesciene , permiteți-mi să invit cu toată inima publicul bucureștean să fie prezent pe data de 15 ianuarie la Galeria Art Studio a Centrului Cultural Mihai Eminescu unde voi susține Eminesciene, un recital poetic cu adaugiri inedite despre iubirile poetului, iar pe 18 ianuarie, tot în cadrul acestui Centru, va avea loc prima Serată a acestui an, Eminescu Jurnalistul, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, unde actorii Teatrului NostruM, coordonați de subsemnata, vor dărui un spectacol aniversar. Un an nou binecuvântat, tuturor și cu Eminescu înainte, întru înălțarea continuă a spiritului neamului nostru românesc!”. (redacția UZPR)

2 comentarii pentru “Actrița Claudia Motea, cu un pios omagiu eminescian, la Palatul Parlamentului

  1. Felicitări draga mea, știu că tu ești o profesionistă și o să ai o audienta mare
    Eu nu o sa fiu prezentă, nu sunt în țară, si îmi pare tare rău
    Să ne revedem cu bine
    Felicitări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *