◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

LUNA LUPULUI, ÎNTRE MIT ȘI REALITATE

Luna Lupului sau Luna de Sânge este un fenomen care se va produce în perioada 20-21 ianuarie 2019. Acest fenomen are loc atunci când Luna se află într-un con de umbră și într-un punct apropiat de planeta noastră.

Mulți dintre noi consideră acest fenomen că prevestește apocalipsa care va veni, infernul va declanșa catastrofe pe Pământ. Profeții de acest gen se regăsesc și în cartea Apocalipsa, în care se spune, Luna a devenit complet roșie, Soarele era complet negru, iar pe Pământ s-a produs un mare cutremur.

Luna Lupului
Denumirea de Luna Lupului a fost dată de indienii din SUA, care au observat că în timpul acestui fenomen, haitele de lupi se adună și urlă.

Cristofor Columb și marinarii săi au fost eroii unei întâmplări legate de acest fenomen. Timp de șase luni, ei au fost blocați pe o insulă pe care astăzi o cunoaștem cu numele Jamaica. Băștinașii nu mai erau atât de ospitalieri, astfel încât au refuzat să-i mai ajute cu mâncare.

Columb, un om inventiv, a citit într-un almanah publicat de astronomul și matematicianul german Johannes Muler că o eclipsă totală de lună se va produce. Columb i-a anunțat pe băștinași că Luna avea să dispară. Speriați, băștinașii i-au dat alimente lui Columb, rugându-l ca Luna să revină pe cer.

Luna în cultura chinezească
Pentru chinezi, Luna reprezintă principiul fundamental al puterii feminine, Yin, în timp ce Soarele reprezintă forța masculină, Yang. Pământul este copilul celor două forțe.

Se spune că în timpul acestui fenomen, femeile dezvoltă capacități extrasenzoriale deosebite. Conform astrologilor, Luna de sânge reprezintă încheierea unui ciclu. Ne eliberăm de un drum și facem pași importanți în viitor. Lăsăm în urmă experienţe neplăcute și ne concentrăm asupra familiei, a celor dragi.

Oamenii de știință susțin că Luna are influență numai asupra producerii mareelor. În perioada de lună plină, mareele au o amplitudine mai mare. În realitate, se pare că Luna are o influență majoră asupra psihicului uman, dar și asupra animalelor și faunei.
La om s-au observat sentimente de anxietate, depresie, lipsă de somn. Animalele sunt la rândul lor mult mai agitate. În timpul eclipselor de lună, organismul uman, care este constituit din 75% apă, reacționează, conform apelor din ocean. Femeile însărcinate sunt predispuse la nașteri premature. Hipotalamusul, sub influența ciclului lunar, activează secreția de hormoni.

Un studiu realizat într-un mare spital din New York a relevat că tot mai mulți pacienți cu crize de epilepsie au ajuns la spital, în timpul eclipselor de lună sângerie, iar bolnavii cu probleme psihiatrice au fost mai agitați.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *