◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Turneul Stradivarius – 2023.  Concert în Parcul Coloanei fără Sfârșit, de la Târgu-Jiu

În cadrul ediției din acest an a Turneu Internațional „Stradivarius”, renumitul violonist Alexandru Tomescu acompaniat Adela Liculescu la pian, au  poposit în seara zilei de 6 iulie a.c. în Parcul Coloanei fără Sfârșit din Târgu-Jiu unde au susținut un concert excepțional. Muzica de calitate excelent interpretată la vioară și la pian de către cei doi artiști a încântat pe cei peste 1500 de participanți la acest eveniment devenit deja tradițional în orașul care găzduiește celebrele opere ale marelui  sculptor Constantin Brâncuși.

Ediția din acest an a Turneului „Stradivarius” se intitulează „In The Mood for Love” și a cuprins interpretări de excepție ale lui Alexandru Tomescu la celebra vioară  Stradivarius Elder-Voiu, cu o acompaniere de înaltă clasă a pianistei Adela Liculescu, a creațiilor unor compozitori celebrii, după cum urmează: „Meditație” din Opera „Thais” de Jules Massenet; „Liebesfreud” de Fritz Kreisler; „Salut dʼamour” de Edward Elgar; „Introducere și Rondo Capriccioso” de Camille Saint-Saëns și „Sonata în La Major” de Cesar Franck.

A fost o încântare pentru iubitorii de muzică clasică participanți la acest eveniment  ce a avut loc în aer liber, să privească apusul spre Coloana lui Brâncuși și să asculte ritmurile excelent armonizate ale viorii lui Alexandru Tomescu și a pianului Adelei Liculescu.

De subliniat faptul că special pentru acest eveniment au venit la Târgu-Jiu iubitori ai muzicii clasice din mai multe zone ale țării, precum și din străinătate. De remarcat participarea la eveniment a 45 de tineri aromâni din Albania și a 60 de tineri de la Centrul de Expertiză Europeană – EUROPULS.

În acest an Turneul a debutat pe data de 20 iunie a.c. cu concertul de la Tulcea, iar după ce au mai urmat 12 concerte în diferite localități din țară, a avut loc concertul despre care facem referire, respectiv cel de la Târgu-Jiu, urmând a mai avea loc, până la încheierea turneului, încă trei reprezentații, respectiv la Hobița Gorjului – satul natal al lui Brâncuși, Craiova și București.

Așa după cum deja ne-am obișnuit, turneul din acest an are din nou ca partener oficial – BRD Groupe Societe Generale, iar concertul de la Târgu-Jiu a fost organizat de către Rotary Club Târgu-Jiu și Asociația pentru Democrație, Educație, Respect, cu sprijinul Primăriei Târgu-Jiu și a mai multor parteneri și sponsori locali, în cadrul Programului „Târgu-Jiu Capitala Tineretului din România – 2023”.

De subliniat și faptul că înaintea începerii concertului, Clubul Rotary Târgu-Jiu a acordat bursele de excelență pe acest an, în valoare de 1.000 euro, celor trei tineri care au câștigat competiția special organizată în luna mai.  Este vorba de Mihai-Alexandru Bratu – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Luca Abdulhadi – Liceul Teoretic Novaci și Sbora David Ioan – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, toți trei elevi eminenți și olimpici la nivel național și internațional.
De remarcat și grupul tinerilor voluntari care au sprijinit buna desfășurare a evenimentului.

Un concert  devenit deja tradițional la Târgu-Jiu, de înaltă clasă, care s-a încheiat în furtunoasele aplauze ale publicului  urmat de o sesiune de fotografii și autografe oferite de cei doi artiști în preajma Coloanei fără Sfârșit a lui Brâncuși.

De menționat faptul că în ziua următoare, respectiv pe data de 7 iulie a.c.  a avut loc un concert similar în Hobița Gorjului – satul natal al renumitului sculptor Constantin Brâncuși.

 

 

dr. Victor Troacă

UZPR, Filiala „Jean Bărbulescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *