◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

„Teleşcoala” a primit Marele Premiu la Gala UZPR

 
Emisiunea „Teleşcoala”, un amplu proiect TVR, a obţinut Marele Premiu al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi distincţia „Sens şi Contrasens în mass-media”, iar TVR şi-a adjudecat alte două trofee la categoria „Televiziune”.

Excelența în jurnalism, fie presă scrisă, audiovizuală, publicistică sau presă online, a fost recompensată joi, 8 iulie, într-un eveniment festiv care a avut loc la Televiziunea Română.

Emisiunea „Teleşcoala”, proiect care a debutat la TVR 2, a obţinut Marele Premiu al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi distincţia „Sens şi Contrasens în mass-media”, iar TVR şi-a adjudecat alte două trofee la categoria „Televiziune” – atât pentru TVR Moldova, cât şi pentru emisiunea „Obiectiv comun”, realizată tot de TVR Moldova.

Înregistrarea „Galei UZPR” va fi difuzată la TVR 3 duminică, 25 iulie, de la ora 17.00.

Într-o atmosferă festivă, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), for reprezentativ al jurnaliştilor, a organizat, în parteneriat cu TVR, „Premiile Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – Sens și contrasens în mass-media 2020”. Acestea au fost decernate materialelor care s-au dovedit relevante pentru temă și categorii, dar şi pentru importanța jurnalismului în societate.

Au fost acordate trofeele pentru opt categorii, iar prin aria de abordare propusă în concursul „Sens și contrasens în mass-media 2020”, UZPR a urmărit să evidențieze parcursul și evoluția presei în perioada dificilă pe care am traversat-o.

La „Gala Premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România”, prezentată de Carmen Târnoveanu și Mircea Neacșa, invitaţii s-au bucurat de un spectacol elegant, cu discursuri şi mărturisiri emoţionante, dar şi de momente artistice susţinute de interpreta Paula Seling, tenorul Alin Stoica, soprana Elina Velica şi Viorel Burlacu.

O altă atracţie a Galei au fost picturile cu nisip realizate de Mariana Pachiş (artistă figurând deja în Cartea Recordurilor), care au susţinut într-o formă grafică premiile primite de jurnalişti.

CINE SUNT PREMIANȚII

• Amplul proiect „Teleşcoala” s-a întors la TVR într-un an dificil, așa cum a fost 2020, în contextul unei pandemii care a afectat, conform UNESCO, procesul educațional pentru mai mult de 87% dintre elevii și studenții lumii. Televiziunea Română, în parteneriat cu Ministerul Educației, a realizat şi lansat într-un timp record proiectul strategic „TELEŞCOALA”, în limba română şi, în scurt timp, în limbile minorităţilor, totalizând, pe parcursul difuzării, 16.000 de minute de emisie, în peste 2.000 de ediţii. Emisiunea a primit Marele Premiu al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

 

„Este o încununare a muncii pentru un proiect la care a lucrat o echipă mare, la foc continuu. Zilnic, în ture duble, de luni până vineri, pentru a putea asigura 20 de emisiuni pe săptămână care au ajuns la copiii din întreaga țară.

Printre cele mai importante atuuri pe care le-a oferit Teleşcoala publicului tânăr este acela că elevii au avut acces la cei mai buni profesori din țară. În ediţiile Teleşcoala au fost invitaţi profesori de la licee recunoscute pentru calitatea serviciilor de învățământ, precum Tudor Vianu sau Sf. Sava. Teleşcoala le-a oferit elevilor o şansă pe care, poate, în alt context nu ar fi avut-o, aceea de a-şi clarifica informațiile, de a aprofunda ceea ce ştiau deja.

Un alt aspect important este faptul că toate cursurile au putut ajunge și la copiii mai puțin norocoși şi mă refer la copiii hipoacuzici. Televiziunea Română a asigurat interpretarea cursurilor predate și în limbaj mimico-gestual. Mă bucur când primim mesaje din partea copiilor pe Facebook, pentru că sunt mulţi elevi activi care solicită cursurile pe care le-am predat la „Teleșcoala” şi care îşi doresc să le aibă şi în propriile lor biblioteci virtuale. Mă bucură că UZPR s-a gândit că emisiunea „Teleşcoala” merită un premiu, sigur, pe lângă premiul primit deja – notele obținute la examenele de Evaluare Naţională si Bacalaureat de către elevii care ne-au urmărit. Premiul UZPR este cu atât mai bine primit și binevenit! Mulțumim tuturor celor care au decis că și noi, echipa Televiziunii Române, merităm un trofeu!”, a spus Valentina Ionescu, producător „Teleşcoala”.

• Difuzată de mai bine de patru ani în direct, din studioul Televiziunii Române de la Chişinău, emisiunea „Obiectiv comun”, reflectă realitatea de pe ambele maluri ale Prutului. Echipa emisiunii, coordonată de Elena Guţu şi Marina Afanas, discută diverse teme cu invitaţi din România, Republica Moldova şi din diaspora, prezintă opinii și propun soluții la problemele abordate. Emisiunea postului TVR Moldova a primit premiu la Categoria „Televiziune”.

„Ne simțim onorați să fim laureaţi ai Galei Premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Acest premiu ne motivează să fim şi mai buni. Pandemia ne-a demonstrat, în mod repetat, că noi, toți, avem aceleași griji…, dar şi OBIECTIVE şi doar împreună putem învinge. Am oferit informaţii ample despre situaţia pandemică, iar un rol aparte le-au avut lecţiile de solidaritate, oferite generos de cetăţenii europeni. Am promovat şi vom promova, în continuare, valorile europene şi podurile peste Prut. Poduri de carte, de patrimoniu, de teatru, poduri care îi unesc pe românii de pretutindeni. Ne mândrim că facem parte din marea familie a Televiziunii Române. Mulţumim TVR, mulţumim UZPR pentru recunoaștere, mulțumim România pentru oportunitatea de a realiza toate aceste Obiective Comune!”.

• Dacă în 2014, exista o singură oră de produs media pe săptămână pentru Republica Moldova, realizată în studioul din Bucureşti, în 2020, într-un an foarte dificil pentru întreaga lume, postul TVR Moldova nu a suspendat nicio emisiune, ci a atins săptămânal, aproape 40 de ore de programe, produse la Chişinău, majoritatea cu tematică adaptată crizei sanitare generate de pandemia de Covid-19. Telejurnal TVR Moldova, Punctul pe AZi, Obiectiv Comun, Matinalii, Conexiuni, Întâlnirile TVR Moldova, Învingători. Vremuri şi Destine, Gala Premiilor TVR Moldova au înregistrat cote de audienţă remarcabile şi un număr record de vizualizări în mediul online.

Premiul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România la Categoria „Televiziune” acordat proiectului „TVR Moldova” a fost înmânat Cristinei Leorenţ, jurnalistul care a coordonat postul timp de 7 ani.

„Sunt onorată să primesc premiul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România la concursul „Sens şi Contrasens” în anul 2020. Acesta se acordă proiectului TVR Moldova, echipelor de la Chişinău, pe care le-am coordonat, şi care, în pandemia de Covid-19, au demonstrat că au înţeles foarte bine rolul presei. Împreună am rămas pe baricade, împreună am adus realitatea dură din Republica Moldova, România şi Uniunea Europeană în casele telespectatorilor. În tematica abordată în emisiuni, un accent deosebit a fost pus pe oameni şi poveşti care au dat dovadă de solidaritate şi speranţă. Nu a fost deloc uşor să nu suspenzi niciun minut de emisie şi în acelaşi timp să protejezi angajaţii TVR Moldova. Premiul este al lor, al jurnaliştilor Televiziunii Române din Basarabia Istorică, pe care îi apreciem şi îi respectăm! Un mare Mulţumesc pentru toţi cei care au susţinut proiectul TVR Moldova peste Prut, dar şi pentru cei care o vor face în anii următori!”.

Înregistrarea „Galei UZPR” va fi difuzată la TVR 3 duminică, 25 iulie, de la ora 17.00.

tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *