◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Raport. Când bogații sunt taxați, se… mută

Cercetătorii de la UC Riverside au analizat modul în care impozitele pe venit i-au afectat pe americani mai bine de un secol. Descoperirile au fost rezumate astfel: atunci când statele ridică taxele, americanii care fac bani… pleacă.

Există numeroase relatări despre recentul exod în masă al americanilor din state cu taxe mari, precum New York și California, către Florida sau Texas. Potrivit noului studiu, publicat în American Economic Journal: Economic Policy, aceasta nu este o tendință nouă, ci o reacție care a existat de când s-au introdus impozitele pe venit.

Pe de altă parte, ca o ironie, guvernele au început să implementeze impozitarea pentru a redistribui bogăția. În teorie, statele ar impozita rezidenții și apoi ar folosi aceste venituri în beneficiul celor mai sărace părți ale populației – în esență, echitând condițiile de concurență ale veniturilor. Dar cercetătorii au descoperit că planul nu funcționează; din punct de vedere istoric, creșterea impozitelor pe venit nu aduce veniturile la care autoritățile speră, deoarece americanii cu mijloace de a se muta vor pleca în alte părți ale țării. „Impozitul pe venitul personal a fost introdus pentru prima dată în scopul redistribuirii averii. Dar persoanele cu venituri mai mari au capacitatea de a fi mai mobile, iar acest lucru înseamnă nu doar că pot merge în locuri frumoase în vacanță, dar și că își pot muta familiile din state care nu le mai plac”, spune Ugo Antonio Troiano, economist și profesor asociat la UC Riverside, într-un comunicat al universității.

Așadar, în timp ce reducerea inegalității veniturilor este un obiectiv nobil pentru orice stat și un subiect omniprezent în discursurile electorale, cercetătorii americani atrag atenția că oficialii guvernamentali ar trebui să fie mai atenți înainte de a taxa bogații, întrucât aceștia pur și simplu se mută și odată cu ei pleacă și venituri la buget, iar inegalitățile rămân aceleași. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *