◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

PROF. DRD. TATIANA PETRICĂ, VOLUNTAR DIN VÂRȘEȚ 24 de ore în slujba umanității

În vremea de strâmtorare prin care trece omenirea, un număr mare de tineri din Orașul Vârșeț nu a putut sta nepăsător, ci s-a alăturat rețelei de voluntari, care stă zilnic la dispoziția celor ce au nevoie, mai ales a cetățenilor cu vârsta peste 65 de ani, care nu au voie să iasă din casă din cauza restricțiilor, a persoanelor cu dizbilități și a familiilor monoparentale. Toţi aceștia au acum la îndemână o nouă modalitate cum să-şi procure toate cele necesare fără a se expune riscului de contagiere. Anume, pot apela la voluntari, care, pe lângă procurarea de alimente, mai cumpără și medicamente pentru aceia care au nevoie și le pot plimba animalele de companie.
Muncă de voluntariat face și interlocutoarea noastră, prof. drd. Tatiana Petrică, care şi-a consacrat timpul liber pentru a ajuta persoanele izolate la domiciliu din cauza contagiosului virus.

– Din prima zi a stării de urgență sunt inclusă în rețeaua de voluntariat de pe lângă Primaria Vârșeț. Faptul că îmi pot ajuta concetățenii cu vârsta peste 65 de ani, care nu pot ieși din casele lor, este pentru mine, în primul rând, o bucurie și un lucru nobil. Mă bucură faptul să îi văd multumiți, apoi să știu că am făcut o faptă bună pentru orașul meu. Lucrăm şapte din şapte zile, în fiecare zi de la ora 8 până la ora 17. Când colegii din cadrul „call center”-ului primesc un apel, ei fiind diaponibili timp de 24 de ore, ni-l distibuie nouă şi noi mergem pe teren. Facem cumpăraturile necesare, plimbăm animăluțele de companie, ridicăm pensiile celor bătrâni și le ducem la domiciliul lor. De foarte multe ori, ei ne răsplătesc cu flori culese din propriile grădini și cu zâmbete – menționează Tatiana.

Rețeaua de voluntari din Orașul Vârșeț este susținută de Primărie și de autoritățile locale, care apelează la toți cei ce au posibilitatea, să devină voluntari și să-i ajute pe concetățenii lor, care nu au această posibilitate. Nu este nimic mai frumos și mai nobil decât să ne aflăm în slujba umanității și să știm că am readus cuiva zâmbetul pe față.

Mariana STRATULAT



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *