CSM București a reușit, sâmbătă seara, în Norvegia, o victorie incredibilă. Asta având în vedere faptul că vicecampioana României era condusă cu 4 goluri, 22-18, cu 7 minute înainte de final! Vipers Kristiansand a condus 57 de minute, dar nu a putut să-și aproprie victoria.

A fost un final senzațional pentru „tigroaice”, care au făcut astfel un pas mare spre calificarea în sferturile de finală. La final de contract CSM București nu ar fi câștigat niciodată la Kristiansand dacă nu le-ar fi avut pe Denisa Dedu în poartă și pe Cristina Neagu pe interul stânga.

Cele două jucătoare au avut cifre uluitoare în acest meci. Dedu a reușit 14 intervenții, cu un procentaj de 38 la sută la mingile apărate, iar Dedu a marcat de 14 ori, din 19 aruncări, exact la fel ca în disputa cu Metz, de la București, de cu o săptămână înainte!

Acum, fanii CSM-ului pun din nou în discuție necesitatea prelungirii contractului Cristinei Neagu, care expiră la finalul acestui sezon. „Neagu e sufletul echipei, fără ea CSM nu există!„, spun fanii Cristinei, jucătoarea pe care toate fetițele care încep acum handbalul o venerează.

Sunt și voci care spun că vedeta echipei câștigă mult prea mult pentru România și că e o discrepanță prea mare între ea și unele coechipiere. Numai că Neagu a arătat în ultimele două meciuri, și nu numai, că își merită cu prisosință fiecare eurocent. E genul de jucătoare care poate câștiga de una singura un meci, așa cum s-a întâmplat la partidele cu Metz ?i Vipers. Nu ar lua acești bani afară Sunt puține echipe în momentul de față care pot plăti un astfel de salariu în handbalul feminin.

Gyor, Rostov, Brest și enumerarea s-ar opri aici. În aceste condiții, Neagu are puține opțiuni de a alege. Jucătoarea își dorește să rămână la CSM, primele tratative de prelungire a contractului având deja loc. Părțile au căzut, se pare, la un numitor comun. Totul depinde însă și de evoluția echipei în acest sezon al Ligii Campionilor.

O necalificare în sferturile de finală ar duce la mari probleme în cadrul clubului finanțat de Primăria Capitalei.

ȘANSE ȘI LA PRIMUL LOC!

 CSM e la mâna ei în acest moment. Daca va câ?tiga toate cele trei partide ramase de disputat, CSM are ?anse, în func?ie de celelalte rezultate, sa termine ?i pe primul loc în grupa. Realist însa, „tigroaicele” pot prinde locul 2 sau 3. 

Trebuie să fie însă atente, pentru că nici locul 5, care nu asigură calificarea, nu e departe. CSM mai are de jucat două partide la București, cu Ferencvaros (21 februarie) și Vipers Kristiansand (7 martie), între acestea urmând să meargă în Franța, pentru disputa cu Metz (1 martie).

METZ, EGAL ACASĂ

În ultimul meci din etapa a treia a grupei 1 principale, campioana Franței, Metz, a terminat la egalitate, 31-31, cu Team Esbjerg, campioana Danemarcei. Gazdele au avut mare noroc pentru că au fost conduse tot timpul și au egalat cu trei secunde înainte de final prin Orlane Kanor. Prima clasată în această grupă va întâlni în „sferturi” ocupanta locului 4 din grupa a doua principală, cel mai probabil SCM Rm. Vâlcea.

gsp.ro