◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Legalizarea canabisului pune copiii în pericol de supradozare

Legalizarea marijuanei este încă în dezbatere acerbă în Statele Unite. Deși aceasta este o veste grozavă pentru utilizatori, un nou studiu dezvăluie câteva date îngrijorătoare pentru copiii mici – cercetătorii au descoperit că supradozele accidentale și vizitele la departamentul de urgență pentru expunerea la canabis sunt în creștere în rândul copiilor sub 10 ani. Mai mult decât atât, studiul constată că numărul copiilor care au luat supradoze de marijuana a crescut cel mai mult după ce Canada a legalizat utilizarea acesteia în scopuri recreative. În general, departamentele de urgență din Ontario au înregistrat de nouă ori mai multe cazuri pe lună după ce țara a ridicat restricțiile de reglementare. „Am văzut vizite la Urgențe mai frecvente și mai severe din cauza otrăvirii cu canabis la copiii sub 10 ani în urma legalizării canabisului”, afirmă medicul Daniel Myran, de la Spitalul Ottawa, într-un comunicat de presă. Concret, după ce produsele comestibile cu canabis au devenit disponibile, în ianuarie 2020, au existat aproape 23 de supradoze pe lună, comparativ cu 2,5 înainte de legalizare. „Abordarea Canadei cu privire la legalizare a fost menită să prevină creșterea numărului de otrăviri cu canabis la copii prin politici care limitează puterea comestibilelor din canabis, necesitând ambalare rezistentă la copii și educație pentru părinți. Din păcate, ratele pe care le-am văzut în studiul nostru sugerează că abordarea nu a îndeplinit acest obiectiv”, adaugă Myran. Practic, unele comestibile de canabis arată ca bomboane normale și vin în pachete care seamănă cu produse pentru copii, dar cu nume și grafice ușor modificate. Aceste produse conțin o substanță chimică psihoactivă din marijuana care la copii poate provoca palpitații cardiace, atacuri de anxietate, vărsături sau halucinații.

Pe parcursul întregului studiu, din ianuarie 2016 până în martie 2021, au existat 522 de vizite la urgențe pentru otrăvire cu canabis la copiii sub 10 ani. Cu toate acestea, vârsta medie a acestor copii a fost de doar trei ani și nouă luni. Deși nu au existat decese, multe cazuri au avut nevoie de terapie intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *