◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.07.2024

Spectacolul „Muzica pe meleaguri evreiești și albaneze”, la Muzeul „George Severeanu”

În seara zilei de 4 iulie, la ora 18:00, Muzeul „George Severeanu” a găzduit un eveniment muzical de excepție, intitulat „Muzica pe meleaguri evreiești și albaneze”. Soprana Arlinda Morava, împreună cu invitatele sale de seamă – actrița Simona Mihăescu, soprana Gladiola Lamatic și pianista Adriana Alexandru – au oferit publicului un spectacol unic și emoționant, care a îmbinat armonios tradițiile muzicale ale celor două culturi.

Arlinda Morava, cunoscută pentru interpretările sale pline de sensibilitate și pasiune, a fost în centrul atenției. Ea a reușit să creeze o atmosferă magică, purtându-și audiența într-o călătorie muzicală prin vechile tradiții evreiești și albaneze. Repertoriul ales a fost variat, cuprinzând atât piese clasice, cât și melodii populare care au reflectat bogăția culturală și istorică a acestor două popoare.

Actrița Simona Mihăescu a adăugat un plus de valoare spectacolului prin intervențiile sale artistice, interpretând fragmente literare care au completat perfect momentele muzicale. Prezența ei scenică și talentul actoricesc au oferit o dimensiune suplimentară evenimentului, transformându-l într-o experiență complexă și profundă.

Soprana Gladiola Lamatic a impresionat publicul cu vocea sa puternică și expresivă, contribuind la diversitatea interpretativă a serii. Duetele dintre Arlinda Morava și Gladiola Lamatic au fost momente de mare intensitate emoțională, evidențiind compatibilitatea și chimia artistică dintre cele două artiste.

Pianista Adriana Alexandru a acompaniat cu măiestrie toate interpretările, demonstrându-și virtuozitatea și sensibilitatea muzicală. Performanța sa a fost esențială pentru succesul spectacolului, asigurând un fundal sonor impecabil și susținând vocile sopranelor cu o eleganță deosebită.

Publicul prezent la Muzeul George Severeanu a fost cucerit de frumusețea și autenticitatea momentelor muzicale, răsplătind artiștii cu aplauze generoase. „Muzica pe meleaguri evreiești și albaneze” a fost mai mult decât un simplu concert, a fost o celebrare a diversității culturale și a puterii unificatoare a muzicii. Evenimentul a demonstrat încă o dată că arta poate transcende granițele și poate aduce împreună oameni din diferite culturi, oferindu-le o experiență de neuitat.

 

Marius Herscu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *