◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

În numele aprofundării politicilor publice. Parteneriat între o școală de jurnalism și un think-tank afiliat Armatei SUA

Prestigiosul Institut Media Poynter a anunțat un nou parteneriat cu RAND Corporation, think-tank care realizează analize și statistici pentru Armata SUA, care va conecta jurnaliştii cu experți în probleme majore de politici publice. Parteneriatul face parte din Inițiativa NextGen a RAND, un efort de a consolida înțelegerea politicilor de către generațiile mai tinere. „Relatarea corectă și onestă ne ajută pe fiecare dintre noi să participăm pe deplin la viața civică. Acest parteneriat cu RAND îi va ajuta pe jurnaliști să îmbrățișeze complexitatea unora dintre cele mai importante probleme de politică publică și apoi să poată împărtăși aceste cunoștințe cu publicul lor. Această cooperare se află la intersecția dintre jurnalism și democrație”, a spus Neil Brown, președintele Poynter.
Jurnaliştii vor avea ocazia să afle mai multe despre metodologia pe care o folosesc cercetătorii pentru a evalua validitatea datelor din jurul articolelor de top. La sfârşitul acestei luni, Poynter şi RAND vor găzdui 25 de jurnalişti pentru un atelier de o zi la Washington, D.C., la doar câteva străzi distanţă de cei mai importanţi factori de decizie ai naţiunii. Policy Matters: Un curs de master Poynter-RAND va fi condus de editorul administrativ PolitiFact, Katie Sanders, și îi va învăța pe jurnaliști cum să-și îmbunătățească abilitățile cu tehnici cheie de cercetare și fundamentele problemelor complexe de politică. De asemenea, profesioniștii din mass-media se vor conecta cu experți în domeniu printr-o serie de intervenții pentru a obține o înțelegere mai profundă a informațiilor și a surselor necesare pentru a produce jurnalism de nivel excelent. RAND va lucra îndeaproape cu facultatea de top mondial a Poynter pentru a proiecta sesiuni de instruire pentru programe noi și existente pe politici interne și externe și subiecte precum criza opioidelor, violența cu arme de foc, sănătatea mintală, refugiații sau războiul.
Jurnaliștii participanți reprezintă orașe din întreaga națiune și un număr de canale diverse, de la Associated Press, CNN și USA Today la Austin American-Statesman, Milwaukee Journal Sentinel și Factchequeado, notează poynter.org. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *