◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Suspiciune de utilizare a programului-spion Pegasus de către serviciile secrete olandeze

Serviciul General de Informații și Securitate din Olanda ar fi folosit software de hacking de la furnizorul israelian NSO Group, a informat postul olandez Volkstkrant, după ce a intervievat surse anonime.
Potrivit surselor care au dorit să rămână anonime, serviciul de informații a folosit software-ul israelian Pegasus pentru a sparge telefonul lui Ridouan Taghi, care, în 2019, a fost arestat în Dubai sub suspiciunea că a ordonat nouă asasinate, a informat NL Times. Nu este clar ce dovezi au furnizat sursele pentru a verifica afirmațiile lor sau relația lor cu serviciile de informații.
Software-ul de hacking israelian a fost cumpărat de serviciile de informații pentru a urmări teroriștii și guvernele care l-au folosit pentru a spiona membrii opoziției, ceea ce a dus la mai multe scandaluri majore în blocul comunitar, informează EURACTIV.
Guvernul spaniol a anunțat recent reforme în serviciile de informații, după ce una dintre agențiile sale a recunoscut că folosește software-ul spion Pegasus pentru a se infiltra în telefoanele mobile aparținând politicienilor și activiștilor pro-independenței catalani.
SUA au plasat grupul NSO pe lista lor de sancțiuni în noiembrie 2021, după ce au declarat că instrumentele sale de piratare a telefonului au fost folosite pentru a „ținti cu rea intenție” oficiali guvernamentali, activiști, oficiali ai ambasadei, academicieni și jurnalişti din întreaga lume.
Parlamentul European a înființat o nouă comisie de anchetă însărcinată să facă lumină asupra utilizării programelor spion în statele europene.
Serviciul de informații olandez și Grupul NOS au refuzat să comenteze aceste acuzații, a informat Volkskrant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *