◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.05.2024

Tinerii europeni care votează pentru prima dată sunt preocupați de războaiele în desfășurare, inegalități, hărțuirea online

Parlamentul European al Tinerilor este o organizație recunoscută și finanțată parțial de UE pentru a crește implicarea politică a tinerilor care votează pentru prima dată la alegerile UE din iunie; au între 16 și 23 de ani.

Fiecare țară alege delegați care preiau, discută și fac propuneri despre subiecte specifice, cum ar fi finanțele, securitatea sau clima. Rezoluțiile Parlamentului Tineretului sunt apoi înaintate UE, care în 2018 a stabilit 11 obiective de urmat pentru următoarea generație. „Sunt încă o mulțime de probleme sociale, mulți oameni care nu ajung cu banii până la sfârșitul lunii. Mulți tineri care nu își găsesc un loc de muncă. Deci, desigur, în timp ce, apreciem și știm că se fac eforturi de către politicieni, mai sunt și multe de făcut”, spune Anastasia Zhuckova. De asemenea, tinerii europeni sunt foarte preocupați de războaiele în desfășurare, de inegalități, de discriminare, de schimbările climatice și de hărțuirea online.

La fel ca în 2019, votul generațiilor tinere s-ar putea dovedi a fi crucial în creșterea prezenței la vot în UE. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *