◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Club (duminical) de carte glamour la Arad

Duminică, 7 aprilie, a fost prima întâlnire a „Clubului De Carte” la terasa „La Bottega Beer&Grill” în parteneriat cu Librăria „Corina”, dorindu-se o întâlnire neformală, în afarazidurilor reci a instituțiilor culturale, o întâlnire frumoasă a doamnelor cititoare, plină de parfum de bujori de Prier și prietenie.

Invitat special a fost doamna Florica R. Cândea, care a venit „înarmată” cu cuvinte și daruri. Doamna Florica R. Cândea este membră a UZPR, filiala „Ioan Slavici” Arad, cea care conduce un Salon mozaic cultural „Gutenberg”, fiind autoare a numeroase cărți de poezii, lucrări monografice și lucrări cu caracter autobiografic. Iubitoarele de carte prezente duminică la „un pahar de vorbă” s-au bucurat de împărtășiri din „secretele” scrisului. Prin prezență și prestanță, personalitate și probitate, am putea spune că a fost un adevărat „Salon” al femeilor care au aflat… „De ce scriu femeile”.

Cele prezente la întâlnire au primit cărți cu autograf, iar una din ele a plecat acasă cu o „cină în familie”, câștigată la tombolă.

Un acord tacit cât o filă de carte a determinat-o pe doamna Maria Truță, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, să adune duminical, de ceva vreme deja, o lume bună la taifas cu o carte. Amfitrion și la propriu și la figurat, Maria își adună „Doamnele de duminică” (fără șorț de bucătărie, dar animate de marea lor dragoste – cartea) și ascultă poveștile de viață, precum clipe de pagini sau pagini de carte.

Astăzi au fost de toate. Dar din carte, carte în dar sau în tombolă, bujori de Prier, toate la un loc, au fost ca o undă răcoroasă ca de val de Mureș.

O nouă întâlnire dincolo de ecranele telefoanelor, a computerelor, a rețelelor de socializare va avea loc peste două săptămâni, când este propusă disecarea unei cărți interesante: „Soția”, de Meg Wolitzer, unde sunt așteptați cu mult drag toți iubitorii de lectură.

Să asculți și alte povești, cum că „nu sunt din Arad, am căutat un Club de carte”, este ceva inedit. Asta se întâmplă la Arad!

 

A consemnat

Gabriela Adina Marco

Un comentariu pentru “Club (duminical) de carte glamour la Arad

  1. Excelent! Felicitări doamnei Maria Truța și membrilor Clubului! Ne dorim mai multe asemenea evenimente în Arad, chiar culturale, autentice, fără nimic politizat. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *