◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.04.2024

Jurnalista Andrada Cojocaru, noul președinte
al Filialei Dolj „Tudor Arghezi” a UZPR

Începând cu luna martie, noul președinte al Filialei Dolj „Tudor Arghezi” a UZPR este jurnalista Andrada Cojocaru. Ea i-a luat locul fostului președinte, Mircea Pospai, care a dorit  să se retragă din funcție pentru a avea mai mult timp să se dedice scrisului și activității de cercetare.

Echipa votată în unanimitate de cei prezenți la Adunarea Generală găzduită de Biblioteca Județeană „Theodor Aman” este formată din Andrada Cojocaru – președinte, Marga Bulugean – secretar, Mihaela Albu, Nicolae Bălașa și Cristi Nedelcu – membri.

„Consider că este nu numai o mare provocare, ci și o mare responsabilitate, mai ales că preiau conducerea după dl. Mircea Pospai, prin a cărui activitate notorietatea Filalei a crescut și inițiativele colegilor au fost susținute. Vor fi continuate proiectele cu tradiție, derulate deja și vor fi inițiate altele noi, prin care credibilitatea profesiei de jurnalist să fie consolidată și autoritatea morală a acestora să fie recunoscută de societate.

Vom promova răspunderea socială a acestei profesii și ne vom implica în educarea societății pentru a putea recunoaște și evita manipularea, facke-news și tehnologia deepfake.

Ne propunem să-i atragem pe tineri către profesia de jurnalist și să organizăm, în parteneriat cu ISJ, cursuri de și despre presă pentru elevii de gimnaziu și liceu, incurajarea și susținerea acestora pentru a înființa reviste școlare, stații de radio, promovare online”, afirmă noul președinte al Filialei Dolj „Tudor Arghezi” a UZPR.

Andrada Cojocaru și-a început activitatea de jurnalist la Radio Oltenia Craiova, pe data de 11 ianuarie 1990, a parcurs toate etapele profesionale de la reporter la realizator emisiuni, a fost in perioada 1995- 1998 directorul primului post de radio privat din Oltenia, Radio „Horion”, este licențiată în Drept a Facultății de drept „Nicolae Titulescu” din cadrul Universității din Craiova, a absolvit cursurile universitare post academice la SNSPA București – specializarea comunicare, are multiple cursuri de specializare, unul dintre acestea la BBC Londra.

După 32 de ani de radio, a acceptat provocarea de intra în lumea televiziunii, în prezent realizând emisiunea de educație medicală Tableta de Sănătate la TVR Craiova.

În afara activității jurnalistice, este implicată în numeroase proiecte de voluntariat cu puternic impact social.

4 comentarii pentru “Jurnalista Andrada Cojocaru, noul președinte
al Filialei Dolj „Tudor Arghezi” a UZPR

  1. Sincere felicitări!! Un loc și o functie în care, cu certitudine, distinsa Andrada Cojocaru, va dovedi că este omul potrivit la locul potrivit!!
    Noroc, sănătate și baftă-n toate!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *