◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Studenții din expediția Backpack Journalism, a Universității Washington, aplică în Kenya ce au învățat

În această vacanță de primăvară, expediția Murrow College of Communication 2023 Backpack Journalism, a Universității Washington, călătorește la Nairobi, Kenya, unde studenții vor relata despre munca specialiștilor de la Școala „Paul G. Allen” pentru Sănătate Globală.

Lucrând în mod independent, studenții Murrow vor investiga și acoperi probleme legate de bolile infecțioase emergente, progresele înregistrate în înțelegerea lor și inițiativele de cercetare și sănătate globală din regiune.

Backpack Journalism este un program anual care selectează patru studenți de la Murrow College pentru a călători într-o expediție internațională, unde trebuie să cerceteze și să producă o lucrare publicabilă la întoarcere. Pentru a se califica, studenții  candidați sunt intervievați după ce au trimis o varietate de eseuri și exemple din munca lor care demonstrează excelența în jurnalismul multimedia, potrivit news.wsu.edu. Cu costurile acoperite integral de donatori, programul a trimis studenți în Nepal, Argentina, Mexic, Puerto Rico, Serbia și alte locații. „Acest program este o șansă fantastică pentru studenți de a dobândi experiență în jurnalism internațional, care le oferă un avantaj competitiv pe piața muncii, dar le permite, de asemenea, să experimenteze personal diferite culturi și provocările cu care se confruntă. Aceasta este o oportunitate pentru unii dintre cei mai buni studenți ai noștri de a pune în practică tot ce au învățat”, punctează profesorul Alison Boggs, coordonator programe globale în cadrul Murrow College.

În ultimii 10 ani, studenții și-au publicat lucrările, printe altele, în mass-media din Washington, la Telemundo, pe site-ul Institutului Poynter. Un reportaj studentesc din 2019 a câștigat un premiu național pentru reportajele studenților din partea Societății Jurnaliștilor Profesioniști. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *