◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.05.2024

„Pterodactili”, prima premieră a anului 2024
la Teatrul Excelsior

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul Excelsior (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul „Pterodactili”, de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan. Primele reprezentații vor avea loc în 9, 10, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, în Sala „Ion Lucian” a teatrului (Strada Academiei 28).

„Pterodactili” este un text care se joacă în premieră pe țară și primul spectacol pe care Radu Iacoban îl montează la Teatrul Excelsior din București. „Textul, care pare scris de un fiu obraznic al lui Ionesco, e plin de non sequitur-uri și clișee care curg atât de natural, încât te trezești întrebându-te dacă ce vezi e o comedie sau un cringefest.

La fel ca în viață, personajele vorbesc între ele dar nu se ascultă niciodată, și tot la fel ca în viață, se ascund în citadela minții lor, își creează proiecții sau rămân blocate în trecut, refuzând cu încăpățânare să vadă realitatea imediată. Spectacolul nu e nici comedie spumoasă, nici comedioară, e o poveste grotescă de familie. Ce legătură are asta cu pterodactilii din titlu?  Ne-am dori foarte mult să vă lămurim, dar…”, afirmă regizorul

Radu Iacoban.

Alături de Radu Iacoban (regie) și Tudor Prodan (scenografie), din echipa de creație a spectacolului fac parte și Aida Šošić (muzică) și Cristian Șimon (lighting design).

Distribuția este alcătuită din actorii Dan Pughineanu, Mihaela Trofimov, Ioana Niculae, Alex Popa, Doru Bem.

„Pterodactili” este o comedie neagră despre o familie disfuncțională. „Însă nu una așa cum te-ai aștepta, pentru că totul este dus la paroxism. Ne-am distrat la repetiții și sper că acest lucru să se simtă în rezultatul final”, afirmă actorul Alex Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *