◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Optimismul climatic există; și are argumente

Câteva schimbări majore care au avut loc de la Acordul de la Paris până astăzi sunt de natură să ofere argumente celor care manifestă optimism față de viitorul climatic al planetei, chiar dacă anxietatea este la cote maxime.

Un nou studio derulat de Institutul german NewClimate arată că SUA încheie anul

2023 cu o notă ridicată pentru protecția mediului. Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) a efectuat mai multe inspecții ale site-urilor industriale poluante în acest an decât oricând de la începutul pandemiei de COVID-19. În același timp, administrația Biden a anunțat o mișcare pentru a proteja pădurile vechi de pericolele schimbărilor climatice.

Rotterdam, care se află parțial la 7 metri sub nivelul mării, a devenit unul dintre cele mai sigure orașe de deltă din lume – de la bariera de furtună Maeslantkering până la birouri plutitoare, Rotterdam a conceput multe soluții pentru a-și proteja cetățenii împotriva inundațiilor și schimbărilor climatice.

Și reuniunea COP28 a înregistrat un acord „istoric” pentru depășirea epocii combustibililor fosili. A fost pentru prima dată când un summit al ONU privind schimbările climatice s-a încheiat cu un acord de a se aborda cauza principală a crizei climatice.

Cea mai mică dintre Insulele Canare, El Hierro, este singura insulă din lume care a funcționat timp de 28 de zile la rând folosind doar energia eoliană și a apei. Potrivit Euronews, această Rezervație Mondială a Biosferei și Geoparc UNESCO este pe cale să devină 100% autosuficientă energetic prin surse curate și regenerabile.

Parisul începe lucrările pentru a transforma sensul giratoriu aglomerat în prima pădure urbană a orașului. Până la sfârșitul primăverii vor fi plantați pe fostul loc al unui traffic intens și poluant 470 de copaci, inclusiv stejari, frasini, arțari.

Un imens parc de energie regenerabilă, cât Singapore, vizibil din spațiu, va fi construit în India pe întinderea goală a marelui deșert de sare care separă țara de Pakistan. Parcul solar și eolian este de estimat să fie finalizat peste trei ani. Când va fi gata, parcul de energie regenerabilă Khavda va furniza 30 de gigawați de energie regenerabilă anual, suficientă pentru a alimenta 18 milioane de case indiene. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *