◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

WTA MONTREAL. Victorie entuziasmantă pentru Mihaela Buzărnescu

Cinci românce au evoluat marți, în primul tur al turneului WTA de la Montreal. Sorana Cîrstea a câștigat duelul românesc cu Monica Niculescu, iar Mihaela Buzărnescu și-a continuat forma excelentă din acest an. Irina Begu a pierdut un meci dramatic cu Ashleigh Barty, în timp ce Ana Bogdan a fost eliminată.
UZĂRNESCU EVITĂ EMOȚIILE ȘI MERGE MAI DEPARTE
Campioană duminica trecută la San Jose, Mihaela Buzărnescu a continuat seria victoriilor și la Montreal. În primul tur, jucătoarea noastră, aflată pe un impresionant loc 20, a învins-o în două seturi pe chinezoaica Qiang Wang (53 WTA), scor 6-2, 7-5.

Mihaela a defilat în primul set, pe care l-a controlat în totalitate. A fost 6-2, după doar după 34 de minute. Problemele au apărut în setul secund, unde Mihaela a părut în unele momente obosită după parcursul de săptămâna trecuă.

Qiang Wang a condus cu 5-3, a avut 7 mingi de set, pe care Buzărnescu le-a salvat însă cu o precizie imperială! Mihaela a revenit la nivelul său cu care ne-a obișnuuit, a câștigat furtunos 4 game-uri consecutive și a obținut calificarea în turul secund, după o oră și 29 de minute.

În turul secund, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe ucraineanca Elina Svitolina, 5 WTA, jucătoare pe care „Miki” a învins-o de două ori anul acesta, la Roland Garros și la Birmingham.

SORANA CÎRSTEA, REVENIRE SPECTACULOASĂ CU NICULESCU
Sorana Cîrstea, 54 WTA, s-a calificat în turul secund după ce a câștigat duelul românesc cu Monica Niculescu, (69 WTA). Sorana s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-4, după două ore și 12 minute de joc.

În ciuda startului mai bun de meci, în care Sorana a condus cu 2-1, primul set i-a revenit Monicăi. 6-3. Stilul lui Niculescu, cu multe slice-uri deranjante, a incomodat-o vizibil pe Sorana, care a greșit mult de pe ambele părți ale terenului.

Treptat, Sorana Cîrstea a început să joace mai agresiv, iar un rol important l-a avut și faptul că a scăzut considerabil numărul greșelilor neforțate. Setul doi a fost echilibrat, cele două jucătoare au făcut mai multe schimburi de break-uri, dar Sorana s-a dovedit mai puternică în finalul manșei secunde, impunându-se cu 6-4. Tot cu 6-4 a câștigat și setul decisiv, dar Cîrstea a fost tot timpul în avantaj, conducând la un moment dat chiar cu două break-uri.

În turul II, Sorana se va duela cu Venus Williams (14 WTA).

ÎNFRÂNGERE DRAMATICĂ PENTRU BEGU
Irina Begu, 55 WTA, a părăsit turneul de la Montreal în runda inaugurală, fiind învinsă de australianca Ashleigh Barty (16 WTA), scor 3-6, 6-1, 5-7, la capătul unui meci extrem de echilibrat, care a durat două ore și 49 de minute.

Jucătoarea noastră a început modest meciul și nu a putut face față australiencei care a făcut progrese notabile în 2018. Barty a condus cu 4-1 și s-a impus în cele din urmă cu 6-3.

Irina s-a dezlănțuit în setul secund, demonstrând ce tenis minunat poate să etaleze atunci când e aproape de nivelul maxim. Begu s-a impus cu 6-1 și a trimis confruntarea în decisiv.

Setul 3 a fost echilibrat și a durat o oră și 26 de minute. Irina Begu a reușit break-ul, a condus cu 4-2, dar nu a reușit să tranșeze partida. Barty a revenit și s-a impus cu 7-5, după ce la 5-5 Begu a avut nevoie de intervenția medicului după o problemă apărute la un deget .

CE PĂCAT, ANA!
Ana Bogdan (82 WTA) e cea de-a treia româncă ce părește turneul de la Montreal încă din primul tur. Ana a fost învinsă în trei seturi de bielorusa Aryna Sabalenka, locul 39 WTA, scor 4-6, 6-4, 3-6.

Chiar dacă a pierdut primul set, jucătoarea noastră a luptat admirabil, la fel cum a făcut-o săptămâna trecută, când a învins-o pe Ekaterina Marakova (46 WTA) în primul tur de la Washington. Ana Bogdan a jucat foarte solid în setul secund, a revenit de la 2-3 și și și-a adjudecat setul cu 6-4. Decisivul a fost strâns, decis de un singur break, reușit de Sabalenka la 3-2.

Simona Halep, locul 1 WTA, va avea primul tur liber, urmând s-o înfrunte în turul secund pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (28 WTA) și americanca Christina McHale, locul 98 WTA.

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *