◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro13.07.2024

Un număr record
de pensionari germani primesc ajutor de la stat

Un număr tot mai mare de germani în vârstă se bazează pe prestațiile de stat pentru a-și completa pensiile, potrivit cifrelor Oficiului Federal de Statistică, citate de Euronews.

Datele au fost raportate de ziarul german „Neue Osnabrücker Zeitung”.

În primul trimestru al anului 2024, un număr record, de 719.330 de pensionari, au primit sprijin de bază de asigurări sociale. Aceasta este o creștere de aproape 35.000 din martie 2023 și un salt de aproximativ 511.915 din 2015.

În prezent, Germania își ridică vârsta de pensionare de la 65 de ani la 67 de ani, pragul superior aplicându-se acum oricărei persoane născute după ianuarie 1964.

Pentru pensionarii cu venituri mai mici, statul poate oferi sprijin financiar, cunoscut sub numele de Grundsicherung im Alter. În loc să fie fixe, plățile Grundsicherung sunt determinate de la caz la caz, luând în considerare nevoile individuale. Scopul este de a se asigura că toți cetățenii germani pot plăti pentru necesitățile de bază, cum ar fi încălzirea, asistența medicală și cazarea. Se acordă sprijin suplimentar celor cu

Potrivit datelor Ministerului Federal pentru Muncă și Afaceri Sociale, 19,7% dintre beneficiarii de prestații pentru limită de vârstă la sfârșitul anului 2021 erau fără venit sau pensie – 36,6% trăiau cu un venit lunar de sub 400 de euro, în timp ce 40% aveau un venit între 400 și 800 de euro, iar 3,7% au avut un venit lunar de peste 800 de euro.

„Sistemul german de pensii condamnă mulți bătrâni la sărăcie degradantă”, a declarat politicianul Sahra Wagenknecht, comentând noile date. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *