◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro13.07.2024

Lentoarea acordării autorizațiilor de acces la rețea periclitează trecerea la energia verde

Sute de gigawați de proiecte de energie eoliană așteaptă autorizații pentru a se conecta la rețeaua electrică a Europei, restanțe care amenință să încetinească trecerea la energia verde, a declarat asociația industrială WindEurope.

Obținerea accesului la rețeaua electrică este acum cel mai mare obstacol în calea extinderii energiei regenerabile în Europa, a spus WindEurope.

Rețelele de energie din Europa sunt modernizate prea lent pentru a absorbi mai multă capacitate, iar procedurile lente de acordare a permiselor de racordare la rețea în multe țări, astfel că unele proiecte se confruntă cu timpi de așteptare de până la nouă ani pentru a primi o autorizație. „Sistemul este înfundat”, susține CEO WindEurope, Giles Dickson, citat de Euronews.

Proiectele europene de energie eoliană cu o capacitate potențială de peste 500 de gigawați așteaptă un răspuns la cererile lor de conexiune la rețea în țări precum Franța, Germania, Irlanda, Polonia și Spania, arată datele. Italia și Marea Britanie au fiecare mai mult de 100 GW de proiecte potențiale care așteaptă evaluări de conectare la rețea.

UE își propune să obțină 42,5% din energie din surse regenerabile până în 2030. Aceasta implică extinderea capacității de energie eoliană la 425 GW până în 2030, față de 220 GW în prezent. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *