◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.04.2024

Încă un jurnalist atacat cu brutalitate în Mexic

Autoritățile mexicane ar trebui să investigheze imediat și în mod transparent înjunghierea jurnalistei Susana Carreño, să determine motivul atacului și să ia măsurile adecvate pentru a-i garanta siguranța, a declarat Comitetul pentru Protecția Jurnaliştilor.
În apropierea orașului stațiune de coastă Puerto Vallarta, în statul central mexican Jalisco, șoferi neidentificați dintr-un jeep gri s-au izbit de vehiculul lui Carreño; doi bărbați s-au apropiat apoi de fața locului cu o motocicletă, au forțat-o pe Carreño sub amenințarea armei să se culce la pământ și au înjunghiat-o în mod repetat.
Carreño, un reporter la Radio UDG, un radiodifuzor afiliat la Universitatea din Guadalajara, a suferit o intervenție chirurgicală de urgență, dar nu i s-a permis să vorbească din cauza rănilor, a declarat directorul Radio UDG. Gabriel Torres, citat de cpj.org. „Atacul șocant și brutal asupra Susanei Carreño, la mai puțin de o săptămână după ce jurnalistul Antonio de la Cruz și fiica sa au fost uciși în Tamaulipas, arată încă o dată eșecul total al autorităților mexicane de a proteja presa din țară. Autoritățile trebuie să-l protejeze pe Carreño și pe colegii săi prin toate mijloacele necesare, să găsească imediat vinovații acestei violențe nerușinate și să stabilească dacă Carreño a fost atacată pentru munca ei”, a declarat Jan-Albert Hootsen, reprezentantul CPJ în Mexic.
Torres a spus că atacul a avut loc la câteva minute după ce Carreño și colegul său, a cărui identitate a rămas privată, din motive de siguranță, au terminat o transmisie în direct a emisiunii de știri a lui Carreño, „Toate vocile contează”, la Ejido Vallarta. Jurnalista lucrează pentru Radio UDG de ani și a relatat recent despre corupție și lucrări ilegale de construcție în zonă, a adăugat Torres.
La câteva ore după atac, guvernatorul Jalisco Enrique Alfaro l-a descris pe Twitter ca pe „un jaf”.
Mexic este cea mai mortală țară pentru jurnalişti din emisfera vestică. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *