◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Canada dezincriminează deținerea unei cantități mici de droguri „tari” în Columbia Britanică

Canada a anunțat dezincriminarea posesiei de cantități mici de așa-numite droguri „tari” într-o provincie din vestul țării, grav afectată de criza opioidelor care a ucis mii de canadieni, potrivit AFP. La cererea sa, Columbia Britanică este prima provincie canadiană care face această excepție, care va acoperi heroina, cocaina, opiaceele și alte droguri dure. „Facem acest lucru pentru a salva vieți, dar și pentru a le oferi persoanelor care consumă droguri demnitatea și dreptul de a alege”, a declarat Carolyn Bennett, ministrul Sănătății Mintale și al Dependenței, adăugând că acest proiect ar putea fi aplicat și în alte provincii. „Timp de prea mulți ani, opoziția ideologică față de tratarea posesiei de droguri ca o problemă de sănătate a costat vieți”, a argumentat oficialul.
Începând cu 31 ianuarie 2023 și pentru o perioadă de trei ani, adulții vor putea să aibă asupra lor până la 2,5 grame de droguri pentru uz personal. Aceștia vor primi informații privind accesul la ajutor medical pentru dependență. Până în prezent, cele mai grave cazuri de posesie de droguri tari au fost sancționate cu amenzi și pedepse cu închisoarea. „Vreau să fiu foarte clar, nu este vorba de legalizare. Nu am luat această decizie cu ușurință”, a adăugat Carolyn Bennett.
În 2021, provincia a înregistrat peste 2.200 de decese legate de opioide – șase persoane pe zi. În total, din ianuarie 2016 până în septembrie 2021, Canada a avut aproape 27.000 de decese și peste 29.000 de spitalizări pentru supradoze legate de opioide, potrivit cifrelor guvernamentale.
Columbia Britanică este a doua jurisdicție din America de Nord care dezincriminează posesia de droguri dure pentru uz personal, după statul progresist Oregon, din nord-vestul SUA, în noiembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *