◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Platforma safety4journalists.org, instrument pentru protecția jurnaliștilor aflați în situații de risc

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (EFJ) a lansat un instrument de evaluare a riscurilor, conceput pentru a ajuta jurnaliştii şi lucrătorii media să se pregătească mai bine pentru misiuni riscante. Platforma safety4journalists.org a fost prezentată la Bruxelles, în cadrul conferinței finale a proiectului Safety4Journalists, informează EFJ.

Site-ul web a fost dezvoltat de experți în siguranță cu experiență în pregătirea jurnaliștilor, lucrătorilor media și managerilor mass-media. Jurnaliștii vor primi sfaturi personalizate pentru a ajuta la atenuarea riscurilor cu care s-ar putea confrunta în timpul unei anumite sarcini, împreună cu mecanisme de răspuns rapid. Ei sunt, de asemenea, capabili să vizualizeze aceste riscuri și să descarce șabloane (pro-forma personală, analiza prețurilor de cost, planuri de călătorie, planuri de comunicare etc.).

Un Manual de Siguranță oferă informații suplimentare aprofundate pe o gamă largă de subiecte, cum ar fi planificarea înainte de atribuire, de-escaladarea, conflictele și demonstrațiile, dezastrele de sănătate și medicale sau hărțuirea la locul de muncă.

Pe lângă instrument și manual, modulele de formare privind evaluarea riscurilor, siguranța de gen, autosuficiența independentă, riscurile digitale și demonstrații vor fi publicate pe site-ul Federației. Completând instrumentul de evaluare a riscurilor, modulele online vor oferi linii directoare aprofundate privind situațiile de sănătate și securitate la locul de muncă. „Această platformă se adresează jurnaliştilor care doresc să-şi dezvolte capacitatea personală de a evalua riscurile asociate sarcinilor lor. Intenţia noastră este să oferim le oferă instrumente practice personalizate pentru a atenua, de asemenea, aceste riscuri”, a spus expertul în siguranță EFJ, Adrien Collin.

Expertul în siguranța presei David Bevan, care a contribuit la dezvoltarea platformei, a adăugat: „Fără măsuri de atenuare, cum pot jurnaliştii să opereze eficient în domeniu? Nu pot: dacă nu planifică, se pregătesc să eșueze. Pot se bazează pe noroc, pe cineva care intervine, dar trebuie să-și creeze propriile soluții. Acest instrument va ajuta să le găsească”

Platforma a fost dezvoltată ca parte a proiectului Safety4journalist, care a primit sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Federația Europeană a Jurnaliştilor este cea mai mare organizaţie a jurnaliştilor din Europa, reprezentând peste 320.000 de jurnalişti din 70 de organizaţii ale jurnaliştilor din 44 de ţări din Europa. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *