◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

2024, declarat Anul Artelor în provincia canadiană Newfoundland și Labrador

Andrew Furey, premierul provinciei Newfoundland și Labrador, din Canada, a anunțat că 2024 va fi Anul Artelor, o sărbătoare a bogatului sector artistic și cultural al staului.

Organizații cheie din sector, inclusiv ArtsNL, Music NL, Business and Arts NL, Craft Council of Newfoundland and Labrador și multe altele vor juca un rol esențial în succesul Anului Artelor, potrivit gov.nl.ca.

Anul Artelor va adopta o abordare cuprinzătoare pentru a celebra comunitatea artistică unică și plină de culoare din Newfoundland și Labrador. Acesta va include investiții în infrastructura culturală, creație și prezentare artistică, evenimente marcante.

Viziunea Guvernului pentru Anul Artelor este ca acesta să aibă un impact de durată atât asupra artiștilor, cât și asupra comunităților. Pentru a susține această viziune, vor începe lucrările pentru comandarea unui nou teatru, de dimensiuni medii, axat pe artist. Acesta va oferi spații creative care vor fi utilizate de către comunitatea mai largă. Următorul pas al procesului este angajarea unui profesionist în planificare, pentru a ajuta la determinarea domeniului de aplicare a noii facilități, în strânsă consultare cu comunitatea de teatru.

O altă componentă cheie a Anului Artelor este un program unic de finanțare pentru artiști, pentru a sprijini generarea și prezentarea de noi lucrări, inovația în practicile artiștilor și proiectele de colaborare. Finanțarea va începe în 2023, pentru a maximiza numărul de proiecte care vor fi gata în 2024.

Anul Artelor va include inițiative publice, inclusiv evenimente, festivaluri, muzică și spectacole. De asemenea, vor avea loc o serie de expoziții publice de artă și oportunități de participare și colaborare cu comunitatea extinsă. Mai multe detalii despre Anul Artelor, inclusiv anunțuri despre evenimente, vor avea loc în lunile următoare.

„Comunitatea artistică din Newfoundland și Labrador este unică, plină de culoare și de personalitate. În întreaga lume, provincia noastră este văzută ca un punct fierbinte al creativității și un exportator de artiști și interpreți incredibil de talentați. Artele ne protejează tradițiile, le sărbătoresc și le transmit generațiilor viitoare, iar asta este ceva de sărbătorit! Anul Artelor va avea o moștenire de durată, stârnind imaginația și aprinzând focuri de creativitate printre artiștii din Newfoundland și Labrador și nu numai”, punctează Andrew Furey. (redacța UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *