◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.04.2024

Consiliul Director al UZPR – proiecte în derulare și „atitudine la atitudine”

Ședința de Consiliu Director al UZPR, care a avut loc vineri, 5 aprilie 2019, a luat în discuție mai multe aspecte ale activității curente al Uniunii.

Președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, a punctat faptul că mai există unele amănunte care trebuie clarificate în legătură cu Statutul UZPR. Mai precis, dat fiind faptul că la Adunarea Generală din luna martie a.c. nu s-au votat punct cu punct toate modificările propuse, este necesară o Adunare Generală extraordinară, pentru reglementarea definitivă a documentului principal al organizației, astfel încât să nu mai fie posibile niciun fel de interpretări sau ambiguități. „Noua strategie a Uniunii reglementează formele de membru asociat și atestat, astfel încât este nevoie ca și aceste prevederi să fie votate individual. De asemenea, și regulile Comisiei de Atestare Profesională trebuie să se plieze perfect pe prevederile Statului, conform noii viziuni a UZPR, prevăzută în amănunțime în noul Statut. Sunt detalii juridice pe care va trebui să le perfectăm, iar până atunci rămâne în vigoare Statutul aprobat la Adunarea Generală de laVidraru, din 2017, cu cele trei modificări, dezbătute și aprobate punctual la Adunarea Generală din martie 2019”, a detaliat președintele UZPR.

În momentul în care toate celelalte detaliile vor fi puse la punct și decise de forurile centrale, acestea vor fi supuse aprobării unei viitoare Adunări Generale extraordinare, care va fi organizată după modelul celor anterioare sau prin vot electronic, modalitate prevăzută ca fiind posibilă prin actualul Statut.

Un alt proiect discutat în cadrul Consiliului Director a fost organizarea festivității prilejuite de împlinirea unui secol de la înființarea UZPR și care se estimează că va avea loc în luna iunie 2019. Totodată, s-a aprobat componența juriilor care vor decide lucrările câștigătoare la Concursul UZPR și care vor fi distinse în cadrul unei Gale a Premiilor UZPR, ce se va desfășura în prima jumătate a acestui an,..

Secretarul General Mădălina Corina Diaconu a supus atenției Consiliului Director unele derapaje sau disfuncționalități care se manifestă în interiorul unor filale, cu precădere Cluj, Bihor, Galați, Iași, precum și atitudinea unor membri ai UZPR vizavi de Uniune. „Trebuie să răspundem cu atitudine la atitudine, întrucât nu este firesc ca unii colegi ai noștri să se manifeste public, cu indiferență sau împotriva organizației din care fac parte”. În acest context, Șerban Cionoff, în numele Juriului de Onoare și Arbitraj al UZPR, a propus să existe o serie de deplasări în locurile în care există astfel de luări de poziție, pentru clarificarea tuturor acestor aspecte, punct aprobat de Consiliul Director.

Ședința a avut, de asemenea, pe ordinea de zi, stadiul aprobării, la nivelul Parlamenului, a celebrării Zilei Ziaristului Român pe 28 iunie. În pofida dificultăților și a unor reacții politice de respingere, această celebrare va fi continuată de UZPR, ca și demersurile pentru recunoașterea oficială, în condițiile în care există aproape 30 de alte zile oficiale în România.

„Am bucuria să vă anunț că se reorganizează Filiala Chișinău a UZPR, după toate problemele care au fost acolo”, a anunțat Doru Dinu Glăvan, adăugând că seriile de Convorbiri jurnalistice vor continua, dat fiind certul lor succes. De asemenea, un proiect care prinde contur și care se anunță de mare anvergură este Caravana „Eminescu jurnalistul” în Europa, cu patru trasee pe tot continentul, fiecare traseu acoperind patru state. În ceea ce privește participarea UZPR la Târgul de carte din Andalucia, Spania, Miron Manega, ințiatorul proiectului, a anunțat că pregătirile au fost încheiate cu succes.

                                                                              Departamentul Comunicare 

Un comentariu pentru “Consiliul Director al UZPR – proiecte în derulare și „atitudine la atitudine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *