◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Conducere nouă la Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Maramureș

Joi, 7 martie a.c. la inițiativa dl. Adrian Marchiș, de la Radio România Actualități, președinte în funcție al UZPR Maramureș, a fost convocată Adunarea generală a membrilor ei. Din cei 29 de membri cotizanți, au fost prezenți la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în Salonul Artelor, un număr de 21 de membri. Dl. Adrian Marchiș a propus ca filiala maramureșeană a ziariștilor profesioniști să se numească „Gheorghe Pârja”, lucru agreat de 5 persoane. Altcineva a replicat că nu i se pare normal să denumim o organizație cu numele unei persoane aflate în apogeul creației și… în viață. Dl. Radu Botiș a propus ca această grupare să poarte numele „Vasile Radu Ghenceanu” sau „Augustin Cozmuța”. Propunerea a rămas în suspans.

Nou președinte, prin retragerea dl. Adrian Marchiș, care s-a pensionat și s-a stabilit într-o altă localitate, aflată la distanță de Baia Mare, a fost propus dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene. Acesta a refuzat elegant, spunând că este incompatibil cu onoranta funcție și că dorește să fie mai mult în sânul familiei și să-și satisfacă pasiunile, lăsate undeva pe planul doi. La propunerea doamnei Viorica Pârja a fost ales noul șef al UZPR în persoana dl. Vasile Iluț, redactor-șef la „Graiul Maramureșului”, d-na Viorica Pârja – vicepreședinte și d-na Camelia Tocaci – secretar. Primele dorințe, sau mai concret spus obiective ale noii echipe (100% formată din ziariști ai cotidianului tipărit  maramureșean) sunt o mai bună colaborare cu conducerea UZPR, o mai mare transparență în ceea ce privește activitatea UZPR la nivel central și de ce nu, găsirea de modalități de a sprijini presa scrisă, dar și pe ziariști, presă care este a patra putere în stat.

După aproape două ore de dezbateri, pro sau contra, o mare parte dintre cei prezenți s-au retras la un local select din centrul orașului Baia Mare și au sărbătorit colegele prezente, au depănat amintiri, au socializat și s-au hotărât să facă mai mult pentru această profesie nobilă, în care cetățeanul de rând are prioritate pentru ziaristul profesionist, dedicat și onest. (GDL)

Foto: Ștefan Selek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *