◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Companiile conduse de femei sunt mai profitabile

Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, Ministerul Muncii din Marea Britanie a strâns date din biblioteca afiliată Camerei Comunelor. Potrivit cercetărilor efectuate de compania de consultanță globală McKinsey, companiile are au mai multe femei pe nivelurile superioare de conducere au avut cu 25% mai multe șanse de a înregistra o profitabilitate peste medie decât brandurile care nu promovează egalitatea de gen. De asemenea, companiile cu mai mult de 30% femei în executiv au demonstrat un avans cert față de celelalte, arată cercetările de la universitățile din Glasgow și Leicester.

Pe de altă parte, doar opt femei sunt angajate în prezent ca directori executivi în topul 100 al marilor companii, în timp ce femeile dețin doar 14% din funcțiile de director executiv și 38% din toate funcțiile de director, conform raportului „Sex and Power” 2022 al Societății Fawcett.

Datele arată, totodată, că IMM-urile conduse de femei contribuie cu aproximativ 85 de miliarde de lire sterline la producția economică, dar, pe de altă parte, o cercetare a companiei de turism Beis arată că doar 16% dintre angajatorii micilor întreprinderi și unul din trei antreprenori sunt femei. Mai puține femei decât bărbați au acces la finanțare și împrumuturi pentru afaceri, doar 15% din cererile de finanțare bancară și 22% din deschiderile de conturi bancare primare noi de afaceri provenind de la femei.

Noile date globale de la cercetătorul de egalitate de gen Equileap, citate de The Guardian, arată că în Marea Britanie, femeile reprezintă doar o cincime (20%) din membrii echipelor executive, 13 companii (6%) au o femeie CEO și 27 de companii (13%) au o femeie CFO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *