◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Petru Romoșan, la Gold FM: „Diplomații români nu obțin nimic pentru România”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, de la Gold FM, analistul de politică externă și scriitorul Petru Romoșan a făcut o radiografie a rezultatelor foarte slabe pe care o diplomație deprofesionalizată le înregistrează din perspectiva susținerii intereselor românești peste hotare.

„În afara faptului de a trimite niște prieteni și niște favoriți să trăiască în diverse capitale – altfel ei neavând ocazia să ajungă pe acolo în niciun fel – eu nu prea văd altceva la ce-a făcut Iohannis. Cazul lui Hurezeanu în Germania e excepție, prestația lui a fost bună și pentru c-a fost discret. Dar nici în cazul lui n-am auzit de nicio reușită, ceva care să aducă ceva în avantaj către România, că asta ne interesează, ăsta e rostul trimiterii oamenilor în afară. Nu se obține nimic. Ba dimpotrivă, bunele relații care le-am avut, vrând-nevrând, că eram în același lagăr cu rușii și cu chinezii, le-am făcut praf. Noi nu mai exportăm în Rusia, exemplul total de eșec. În acvariul puterii, vorbesc la noi, dar e valabil și în alte părți, nu pătrund neapărat oamenii de valoare. Oamenii de valoare sperie, deranjează, creează panică și sunt ținuți jos de ceilalți care se linkează, și  fac echipe între ei, de mediocri, e adevărat. Pot să afirm asta pentru că l-am cunoscut bine pe Mircea Malița, i-am tipărit trei cărți, am avut sute de ore de discuții și el a fost, totuși, cel mai important diplomat de la Titulescu încoace. L-am cunoscut foarte bine și pe ambasadorul Sergiu Celac”, a puctat Petru Romoșan, la Gold FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *