◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.05.2024

Cei mai taxați europeni se declară mulțumiți să plătească, grație calității serviciilor primite în schimb

Sarcinile fiscale în Europa variază semnificativ. Danemarca, Austria, Portugalia, Suedia și Belgia sunt unele dintre țările cu cele mai mari rate ale impozitului pe venitul personal., la polul opus situându-se Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Macedonia de Nord.

Surprinzător, nu toți cetățenii sunt nemulțumiți de taxele mari. Danezii consideră că această plată este o investiție în viitorul colectiv al țării și al societății. Danemarca s-a calasat pe locul doi ca fiind cea mai fericită țară din lume pentru al patrulea an la rând, conform Raportului World Happiness 2023. Acest lucru permite tuturor segmentelor societății, indiferent de gen, situație socio-politică sau economică, să profite de aceleași oportunități, reducându-se astfel considerabil poverile economice și sociale. Modelul danez al pieței muncii oferă, de asemenea, flexibilitate pentru angajatori și securitate pentru lucrători, favorizând totodată participarea activă pe piața muncii. Ca urmare, danezii sunt mulțumiți să-și plătească taxele mari, dacă serviciile publice primite efectiv sunt de înaltă calitate, potrivit Euronews.

La fel ca în Danemarca, nici pe cetățenii suedezi nu îi deranjează să plătească taxe mai mari, întrucât trăiesc într-o societate care funcționează bine și oferă servicii publice de înaltă calitate. Agenția fiscală suedeză, Skatteverket, este una dintre cele mai de încredere și respectate din țară, alături de Oficiul Suedez de Brevete și Înregistrare (PRV) și divizia de proprietate, Lantmateriet. Acest lucru se datorează faptului că agenția fiscală este implicată în majoritatea aspectelor vieții cetățenilor, cum ar fi nașterile, căsătoriile, mutarea proprietăților și decesul, printre altele – și se asigură că serviciul este de înaltă calitate și, în plus, foarte prietenos cu clienții și extreme de accesibil.

Pentru Austria, o altă țară cu taxe mari, sistemul de asigurări sociale, care include sistemul de asigurări legale de sănătate, sistemul de asigurări statutare de pensii și sistemul legal de accidente de muncă, este apreciat. Pe lângă acestea, se acoperă și maternitatea, și șomajul.

Potrivit Tax Foundation, lucrătorii cu un singur salariu mediu din Europa plăteau aproximativ o treime din salariu ca impozite în 2022. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *