◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.02.2024

Marea Britanie schimbă reglementările patrimoniului pentru… pompele de căldură

Pompele de căldură sunt întâlnite pe scară largă în case din țări precum Norvegia și Suedia, dar nu și în Marea Britanie. Guvernul a anunțat că va relaxa regulile de planificare privind clădirile protejate din Anglia, pentru a permite instalarea de pompe de căldură și panouri solare.

Pompele de căldură sunt dispozitive care preiau energie din aer, sol și apă și o transformă în căldură sau aer rece. Acest sistem este foarte eficient; pentru fiecare unitate de energie care intră, ies în jur de trei unități de căldură. În ciuda acestor avantaje, pompele de căldură nu au fost încă adoptate pe scară largă în Marea Britanie, în principal din cauza mitului conform căruia aceste sisteme nu funcționează… în clima rece (cele patru țări cu cea mai mare pondere de pompe de căldură – Norvegia – 60% din gospodării, Suedia – 43%, Finlanda 41% și Estonia – 34% se confruntă cu unele dintre cele mai reci ierni din Europa). Un studiu recent a constatat că, chiar și atunci când temperaturile se apropie de -30 de grade celsius, pompele de căldură pot fi mai eficiente decât încălzirea electrică.

Ca urmare, potrivit Euronews, noile reguli de planificare urmăresc instalarea mai multor pompe de căldură în Anglia, inclusiv în cazul clădirilor catalogate ca structuri de interes arhitectural sau istoric special și care sunt protejate prin reglementări care restricţionează intervenţiile ori demolarea. În cadrul noului sistem, consiliile locale vor avea puterea de a acorda permisiunea ca tehnologia ecologică să fie instalată în zone întregi de locuințe. Duncan Wilson, directorul executiv al Historic England, a declarat presei din Marea Britanie că aceste clădiri protejate „pot și trebuie să găzduiască schimbări”. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *