◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.07.2024

Germania a trecut la rețetele medicale electronice

Începând cu 2024, pacienții din Germania primesc rețetele numai în formă digitală.

Germania progresează într-un domeniu în care alte 14 țări UE au făcut deja progrese. Țările din nordul Europei, cum ar fi Suedia și Danemarca, au o istorie de zeci de ani de sisteme de prescripție similare cu implementare cu succes.

Măsura de a digitaliza rețetele și de a introduce un rezumat electronic al pacientului, în 2025, încearcă să elimine unele lacune. De altfel, toate statele membre vor fi conectate la infrastructura de date MyHealth@EU până în 2025.

Deși cu doi ani mai târziu decât era planificat inițial, rețeta digitală este încorporată în planul Ministerului German al Sănătății „de a folosi soluții digitale pentru a îmbunătăți oportunitățile de asistență medicală de zi cu zi și de cercetare în Germania”.

Hans-Peter Hubmann, președintele Asociației Farmaceștilor Germani (DAV), a salutat măsurile pentru introducerea rețetei electronice: „Este logic ca eRețeta să fie acum obligatorie și pentru cabinetele medicilor”. Potrivit Euractiv, în prezent, toate țările UE, cu excepția Danemarcei și a României, lucrează pentru a implementa o rețetă electronică și un rezumat al pacientului care să fie accesibile în toată Europa prin infrastructura de date MyHealth@EU.

În viitor, imaginile medicale, rezultatele de laborator și rapoartele de externare din spital, precum și dosarele complete de sănătate sunt planificate să fie introduse în platforma MyHealth@EU, transformându-o în spațiul de date privind sănătatea UE. Aceste date agregate pot fi, de asemenea, partajate pentru cercetare și inovare de interes public.

Detalii despre acest spațiu de date partajat sunt în prezent în curs de negociere între Parlamentul European și țările UE. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *