◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.06.2024

Preotul secui NAGY ATTILA se va boteza ortodox la Plăviceni, pe 9 august. Noul lui nume va fi MIHAI

Miercuri, 9 august 2018, la mănăstirea Plăviceni din fostul județ Romanați (actualmente Teleorman) va avea loc comemorarea a 417 ani de la asasinarea lui Mihai Viteazu pe câmpul de la Turda (9 august 1601). În cadrul ceremonialului dedicat (slujba de pomenire, acatistul, citirea și semnarea Proclamației de la Plăviceni), va fi și un moment cu o mare încărcătură simbolică: teologul și preotul unitarian Nagy Attila, titularul rubricii MEDITAȚIILE UNUI SECUI din revista CERTITUDINEA, se va boteza în credința ortodoxă.
Nagy Attila a fost descoperit de colegul nostru Miron Manega și cooptat în colectivul de redacție al publicației pe care o conduce (CERTITUDINEA), încă din 2009, când revista era doar în format online. Activitatea sa prodigioasă de jurnalist creștin, care a pledat pentru sistemul de valori identitare românești (nu în opoziție, ci în complementaritate cu cele ale etniei sale) a determinat Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România să-i acorde, anul acesta, în cadrul Galei Premiilor UZPR, la secțiunea Presa scrisă, unul din premiile „Limba română, întregitoare de neam”.
Consecvent și loial convingerilor sale, teologul și preotul unitarian Nagy Attila s-a retras din preoția unitariană în urmă cu mai mulți ani, pentru a se dedica studiului creștinismului ortodox iar acum trece „cu arme și bagaje” la ortodoxie, rebotezându-se în acest rit, într-o zi și într-un loc cu semnificații majore pentru istoria românilor: 9 august, ziua Tăierii Capului lui Mihai Viteazu, la mănăstirea Plăviceni, locul unde, în 2010, au fost descoperite osemintele Voievodului.
Ceremonia de botez va fi oficiată de părintele Teoctist Moldovanu, starețul mănăstirii Plăviceni. Numele ortodox al lui Nagy Attila va fi MIHAI. Nașul de botez este Miron Manega.

Biroul de presă UZPR

Un comentariu pentru “Preotul secui NAGY ATTILA se va boteza ortodox la Plăviceni, pe 9 august. Noul lui nume va fi MIHAI

  1. Buna ziua si Doamne ajuta

    O scurta precizare, domnul Attila nu se reboteaza, ci el se boteaza venind in fond acasa la unicul adevar adica ortodoxia.

    Dansul fiind de confesiune unitariana, nu era botezat sau „preotit”.

    In afara adevarului care este doar Unul nu exista botezuri, taine , cununii, doar erezie. Bine inteles acestea se pot intelege de cei care privesc dincolo de secularism.

    multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *