◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.07.2024

Bibliovacanța

Acesta este genericul unei acțiuni de toată isprava, inițiată de Biblioteca Județeană „I.G. Bibicescu”, din Drobeta Turnu Severin, în care se implică, în afara conducerii și truditorilor acestei prestigioase instituții, școlari de toate vârstele, părinți și intelectuali de calitate, cu toții conștienți de valoarea educației în pregătirea pentru muncă și viață a tinerelor generații. Fiecare activitate are o tematică și organizatorii pun la bătaie tot ce pot procura cu mijloace materiale destul de precare pentru ca cei ce se implică în activități să învețe cât mai multe lucruri folositoare, dar în același timp să plece de la activitate fericiți și cu dorința de a reveni. Se depune mult suflet în desfășurarea activităților și ele își ating scopul spre marea mulțumire a tuturor participanților , fie ei adulți organizatori sau micuții școlari.

 Spre exemplu ieri a fost o zi plină la Bibliovacanța. Am început ziua cu dans pentru înviorare, continuând-o cu teatru de păpuși, la care cei mici au fost ochi și urechi. Piesa prezentată a fost un fragment adaptat din celebrul ,,Pinocchio’’, a lui Carlo Collodi. Am continuat ziua cu informații și discuții despre animalele de casă. Astfel am aflat despre căței, pisicuțe, hamsteri, broscuțe țestoase și alte animăluțe pe care cei mici le au acasă și de care au grijă. Apoi, special pentru prietenele necuvântătoare am desfășurat un atelier care s-a bucurat de mare interes din partea micuților participanți.  Am confecționat căsuțe pentru căței, pisicuțe și alte animăluțe, pe care copii le-au decorat cum au știut mai frumos și mai creativ.

La final, „truditorii” au plecat acasă cu aceste căsuțe, pregătindu-le o surpriză frumoasă prietenilor lor necuvântători.

Adresăm și pe această cale felicitări organizatorilor, elevilor participanți și facem apel și la cei cu posibilătăți materiale să le fie alături în procurarea de materiale necesare.

 

prof. Marcel Mateescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *