◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Mobilizare masivă a industriei artei pentru acțiune climatică

A Climate for Art (ACFA) este o nouă inițiativă, care vizează mobilizarea industriei artei australiene pentru acțiunea climatică. Proiectul se va lansa oficial în cadrul Australian Performing Arts Market (APAM), pe 16 iunie, la Footscray Community Arts, și este dedicat reunirii organizațiilor de artă mici și mijlocii.

ACFA își propune să includă 30 de membri organizaționali până în decembrie 2023.

Campania a fost creată de producători și co-instigatori independenți din Melbourne, Lana Nguyen și Eliki Reade. „Vedem o gamă tot mai mare de lucrări artistice care răspund la criza climatică din ce în ce mai urgentă – așa că această campanie se bazează pe această voce, cerând organizațiilor care pun în scenă aceste lucrări să reflecte structural preocupările artiștilor și ale comunității”, punctează Nguyen, într-un comunicat de presă.

Piața australiană a artelor spectacolului va găzdui o adunare care include un program dedicat Justiției Climatice, organizat de Angharad Wynne-Jones.

Consiliul Climei a lansat, de asemenea, un Cod voluntar pentru instituțiile de artă și cluburile sportive, pentru a elimina sponsorizarea din partea companiilor de combustibili fosili. Practic, potrivit artshub.com.au, se face o paralelă cu interzicerea sponsorizării companiilor de tutun în anii 1990 și apelul de astăzi de a tăia legăturile cu companiile de combustibili fosili, pe care mulți o consideră inevitabilă. (redacția UZPR)

Foto: Daniel Schaffer/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *